Miten Luomi Poistetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:53 pm #5276

  +

  Miten luomi poistetaan?

  Luomet ovat yleisiä ihon muutoksia, jotka voivat esiintyä missä tahansa kehon osassa. Useimmiten ne ovat vaarattomia, mutta joskus ne voivat olla syöpäkasvaimia. Siksi on tärkeää tietää, miten luomi poistetaan.

  On olemassa monia tapoja poistaa luomia. Kukin menetelmä sopii eri tarkoituksiin ja tilanteisiin, ja hoitava lääkäri valitsee sopivimman menetelmän potilaan ihon tilan ja luomen sijainnin perusteella. Tässä artikkelissa esittelemme joitakin yleisimmistä menetelmistä luomien poistoon.

  Kirurginen poisto

  Kirurginen poisto on yksi yleisimmistä tavoista poistaa luomi. Se on tehokas menetelmä vaarallisten luomien poistamiseksi. Tätä menetelmää käytetään yleensä, kun luomi on suuri tai syöpään liittyy epäilyksiä.

  Menettely on helppo ja vaivaton. Määritetty lääkäri tai kirurgi poistaa kasvaimen paikallispuudutuksessa skalpellilla. Sen jälkeen haava ommellaan tai peitetään steriilillä sidoksella. Menettely kestää yleensä noin 15-30 minuuttia ja potilas voi lähteä kotiin samana päivänä.

  Kryoterapia

  Kryoterapia on menetelmä, jossa luomi poistetaan kylmähoidolla nestemäisellä typellä. Kryoterapia on tehokas menetelmä pienien tai pinnallisten luomien poistamiseen, ja se soveltuu myös potilaille, jotka eivät halua käyttää puudutusta.

  Menettelyn aikana lääkäri levittää nestemäistä typpeä suoraan luomeen käyttäen erikoislaitetta. Kylmähoito tappaa luomikudoksen, jota keho sitten käsittelee itse. Hoito kestää vain muutaman minuutin, eikä siitä aiheudu kipua. Potilas voi päästä kotiin heti hoidon jälkeen, ja hoitoprosessi kestää yleensä noin 1-2 viikkoa.

  Elektrokauterisaatio

  Elektrokauterisaatio on menetelmä, jossa luomi poistetaan sähkövirtaa käyttäen. Menetelmä on tehokas pienien ja keskisuurten luomien poistoon, ja se voidaan suorittaa paikallispuudutuksessa.

  Menettelyn aikana lääkäri käyttää erikoislaitetta, joka muodostaa sähköisen virran, joka polttaa luomen pois. Menetelmä ei aiheuta kipua, vaikka potilas saattaa tuntea lievää pistelyä hoidon aikana. Hoitoprosessi kestää yleensä noin 1-2 viikkoa.

  Laserpoisto

  Laserpoisto on menetelmä, jolla luomi poistetaan laserilla. Menetelmä on tehokas suurten luomien poistoon, mutta se on myös kallis ja vaatii yleensä useita istuntoja.

  Menettelyn aikana lääkäri käyttää laseria poistaakseen luomen kerros kerrokselta. Tämä menetelmä ei jätä arpia, vaan se antaa iholle mahdollisuuden uudistua. Hoidon aikana potilas saattaa tuntea lievää kipua ja palamista, mutta useimmissa tapauksissa kipu on siedettävä. Hoito kestää yleensä noin 1-2 viikkoa.

  Lopuksi

  Luomen poistaminen voi olla tarpeen, jos se muuttuu tai kasvaa. Useimmissa tapauksissa poisto on vaivatonta ja nopeaa. Valitun menetelmän on oltava sopiva kunkin potilaan iholle ja sen sijainnille. Jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita, ota yhteyttä lääkäriisi, joka antaa parhaat ohjeet ja hoitosuunnitelman.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.