Miten Lucia On Pukeutunut

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:53 pm #2857

  +

  Miten Lucia on pukeutunut

  Lucian päivä Suomessa

  Lucian päivää vietetään Suomessa joka vuosi 13. joulukuuta. Silloin koulut järjestävät perinteisiä Lucian päivän juhlia, joissa Lucia ja hänen saattueensa esiintyvät.

  Lucian pukeutuminen

  Lucia on puettu valkoiseen pukuun ja hänellä on päässään pyöreä valkoinen laakeriseppele. Seppeleen päällä on kynttilöitä, jotka edustavat valoa ja valon voittamista pimeydessä. Lucia on aina alastonvarpaillaan ja hän kantaa kädessään lyhtyä, joka tuo valoa pimeään talvipäivään.

  Lucian saattue koostuu usein tytöistä, jotka ovat pukeutuneet valkoisiin kaapuihin ja laakeriseppeleisiin. He kantavat kynttilöitä ja kulkevat Luciaa seuraten. Pojilla on usein punaiset naamiaisasut ja he kantavat soihtuja.

  Luciaa on perinteisesti pidetty pyhimyksenä, jonka nimi tulee latinan sanasta lux, joka tarkoittaa valoa. Hänen juhlaansa on vietetty Suomessa jo 1920-luvulta alkaen.

  Lucian päivän juhlat Suomessa

  Lucian päivän juhlia järjestetään Suomessa yleisesti kouluissa ja päiväkodeissa. Juhlassa Lucia ja hänen saattueensa kulkevat juhlasalissa laulaen Lucia-laulua ja muita perinteisiä joululauluja. Lucian päivän juhla onkin tärkeä osa suomalaisen joulunviettoa.

  Lucian päivä on myös Suomen Lucia-valinnan päivä. Suomen Lucia on nuori tyttö, joka edustaa Suomea ulkomailla ja osallistuu erilaisiin tapahtumiin. Lucia-valinta tehdään yleensä jo syksyllä ja Suomen Lucia valitaan suurella huomiolla.

  Yhteenveto

  Lucian päivä on tärkeä juhla Suomessa ja Luciaan pukeutuminen on olennainen osa juhlaa. Lucia on puettu valkoiseen pukuun ja hänen päässään on valkoinen laakeriseppele kynttilöillä. Luciaa seuraa usein valkoisiin kaapuihin pukeutunut saattue, joka kantaa kynttilöitä. Suomen Lucia-valinta tehdään vuosittain ja Lucia edustaa Suomea ulkomailla.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.