Miten Lottoa Pelataan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #1148

  +

  Miten Lottoa Pelataan

  Lotto on yksi Suomen suosituimmista rahapeleistä, ja sen pelaaminen on helppoa ja hauskaa. Tässä artikkelissa kerromme, miten lottoa pelataan ja mitä tulee huomioida pelatessa.

  Lottoarvonta ja päävoitto

  Lottoarvonta suoritetaan joka lauantai, ja arvonnassa valitaan seitsemän numeroa 1-40 väliltä. Jos pelaaja saa oikein kaikki seitsemän numeroa, hän voittaa päävoiton eli miljoonien eurojen summan. Lisäksi arvotaan myös lisänumeroita sekä plusnumero. Näiden avulla voi voittaa pienempiä voittoja.

  Pelin pelaaminen

  Lottoa voi pelata esimerkiksi R-kioskeilla, kaupoissa ja Veikkauksen nettisivuilla. Pelaaja valitsee seitsemän numeroa 1-40 väliltä, ja jokainen numero on yksi pelirivi. Pelaaja voi tietenkin ostaa useampia rivejä, jolloin hänen todennäköisyytensä voittaa kasvaa.

  Loton hinta on yksittäiselle riville yhden euron. Pelaaja voi valita myös Jokeri-pelin, johon osallistumiseen tarvitaan vain yksi euro lisää.

  Jokeri-pelin pelaaminen

  Jokeri-pelissä pelaaja voi voittaa jopa miljoonan euron summan. Jokeri-rivi arvotaan samalla kierroksella kuin loton oikeat numerot. Pelaaja voi valita Jokeriin 7 numeron rivin, joka koostuu numeroista 0-9. Tästä rivistä arvotaan yksi numero, joka on Jokeri-numero. Jos pelaajan Jokeri-rivissä on Jokeri-numero oikein, hän voittaa palkinnon.

  Voittojen lunastaminen

  Lotto-voittojen lunastusaika on 12 viikkoa arvonnan jälkeen. Pienempiä voittoja voi lunastaa esimerkiksi kaupassa tai R-kioskilla, mutta suurempia voittoja varten tulee käydä Veikkauksen toimistolla.

  Jos pelaaja voittaa miljoonien eurojen päävoiton, Veikkaus neuvoo tarkistamaan oman pelilippunsa ja varaamaan ajan Veikkauksen toimistolle voiton lunastamista varten. Jotta voittoja saa lunastaa, tulee pelaajan olla vähintään 18-vuotias.

  Huomioitavaa pelaamisessa

  Lotto on perinteinen rahapeli, joka herättää tunteita ja aiheuttaa keskustelua. Peliriippuvuus on vakava ongelma, ja liiallinen pelaaminen voi aiheuttaa merkittäviä taloudellisia ongelmia. Lottoa pelatessa tulee muistaa pelata vastuullisesti ja käyttää vain sellaisia summia, jotka pystyy häviämään.

  Veikkaus tarjoaa monipuolisia pelirajoitustyökaluja, jotka auttavat pelaajia omaan pelikäyttäytymiseen liittyvissä asioissa. Näitä ovat esimerkiksi pelaamisen aikarajoitukset, talletusrajoitukset sekä pelitauko.

  Lopuksi

  Lotto on yksi suomalaisten suosituimmista rahapeleistä, ja sen pelaaminen on helppoa ja hauskaa. Pelissä on mahdollista voittaa miljoonien eurojen päävoitto, mutta liiallinen pelaaminen voi aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia. Lottoa pelatessa tulee muistaa pelata vastuullisesti ja nauttia pelistä kohtuudella.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.