Miten Lopettaa Työt

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:53 pm #4017

  +

  Miten lopettaa työt – vinkit Suomessa asuville ihmisille

  Työn lopettaminen ei aina ole helppoa, olipa sitten kyseessä huonosti sujuva työ tai kenties henkilökohtaisten syiden takia lopettaminen. Suomessa asuvat ihmiset voivat kuitenkin hyödyntää monia eri keinoja ja vinkkejä, kun on aika lopettaa työt. Tässä artikkelissa annamme muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua lopettamaan työt Suomessa.

  1. Suunnittele irtisanoutuminen hyvin etukäteen

  Ensimmäinen askel on suunnitella irtisanoutuminen hyvin etukäteen. Sinun tulisi ilmoittaa työnantajallesi etukäteen, että olet harkinnut työn lopettamista, jotta he voivat ryhtyä tarvittaviin toimiin. Suunnittele aikataulut ja varmista, että sinulla on riittävästi aikaa lopettaa kaikki asiat ennen kuin poistut työpaikalta. Näin vältät ylimääräisiä stressitekijöitä ja mahdollisia konflikteja.

  2. Tee irtisanoutumisilmoitus kirjallisesti

  Tämä on tärkeä askel, sillä kirjallinen irtisanoutumisilmoitus on dokumentti, joka auttaa sinua suojaamaan oikeuksiasi työsuhteen päättymisen jälkeen. Se auttaa myös työnantajaasi ymmärtämään lopettamisesi syyn ja se auttaa sinua saamaan viimeisenä palkkapäivänäsi kaiken, minkä olet ansainnut. Kirjallinen irtisanoutumisilmoitus tulee toimittaa työnantajallesi kirjeitse, sähköpostitse tai jättää henkilökohtaisesti.

  3. Hoida kaikki avoimet asiat ennen lähtöäsi

  Ole varma siitä, että olet hoitanut kaikki sinulle annetut tehtävät ja vastuut ennen kuin poistut työpaikalta viimeisen kerran. Pyydä työnantajaltasi kaikki palautteet ja arvioinnit, jotka ovat tärkeitä jatkokoulutuksen tai uuden työn kannalta. Huolehdi myös siitä, että kaikki tärkeät asiakirjat ja tiedot ovat paikallaan, joten uusi henkilö voi aloittaa työnsä ilman ongelmia.

  4. Ylläpidä hyviä työsuhteita

  Työn lopettaminen voi olla vaikeaa, mutta pyri aina ylläpitämään hyviä suhteita työtovereihin ja esimiehiin. Lopettaessasi työt, voit kohdata uusia mahdollisuuksia, mutta on tärkeää muistaa, että sinulla on myös jatkossa verkostoja, joita voit hyödyntää. Ole ammattimainen ja kohtelias, vaikka muuttaisitkin työpaikkaa.

  5. Ole avoin uusille mahdollisuuksille

  Työn lopettaminen voi olla vaikeaa, mutta se voi myös olla alkun uudelle mahdollisuudelle tai kasvulle työmarkkinoilla. Työpaikan vaihtaminen voi tarjota uusia haasteita ja mahdollisuuksia kehittää taitojasi. Älä pelkää etsiä uusia mahdollisuuksia ja ole avoin uusille haasteille.

  Loppukaneetti:

  Lopettamisesta huolimatta, on tärkeää kohteliaisuus, antaa irtisanoutumisilmoitus ja valmistautua henkisesti uuteen alkamiseen. Seuraavien ohjeiden avulla voit lopettaa työt Suomessa ammattimaisesti ja kunnioittavasti, samalla kun varmistat, että henkilökohtaiset oikeutesi turvataan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.