Miten Lopettaa Menkat

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:53 pm #2489

  +

  Miten lopettaa menkat

  Yleistä menkoista

  Menkat ovat naisille kuukausittainen vieras, jota on monesti turha yrittää välttää. Menkat ovat luonnollinen osa naisen hormonitoimintaa ja niistä luopuminen voi vaikuttaa negatiivisesti naisen terveydentilaan. Kuitenkin joissakin tapauksissa on tarvetta lykätä kuukautisia tai pysäyttää ne kokonaan.

  Kuukautisten lykkääminen

  Kuukautisia voi lykätä esimerkiksi matkan vuoksi tai silloin, kun ne häiritsevät tiettyä tapahtumaa, kuten urheilukilpailua tai häitä. Kuukautisia voi lykätä käyttämällä hormoniehkäisypillereitä. Pillereitä syödään kahden kuukauden putkessa, jonka jälkeen pidetään seitsemän päivän tauko, jolloin kuukautiset alkavat. Jos pillereitä haluaa käyttää lykkäämiseen, tauon jättää vain väliin ja aloittaa uuden pilleriliuskan heti edellisen jälkeen.

  Toinen vaihtoehto lykkäämiseen on kohdunsisäisen ehkäisymenetelmän käyttö. Tämä menetelmä vaatii lääkärikäynnin ja siihen ei kannata ryhtyä viime tingassa.

  Kuukautisten pysäyttäminen

  Kuukautiset voi pysäyttää vain lääkekuurin avulla. Lääkärin on määrättävä lääke, joka vaikuttaa estrogeenin erittymiseen, ja siksi vain lääkärin luvalla kannattaa ryhtyä tällaiseen hoitoon.

  Lääkkeen käytössä on hyvä ottaa huomioon myös sivuvaikutukset. Lista erilaisista lääkkeistä ja niiden sivuvaikutuksista löytyy verkosta.

  Kannattaako menkoista luopua

  Menkoista luopuminen ei ole välttämätöntä, ellei ole kyseessä jokin sairaus tai lääkärin suosittelema hoito. Menkat ovat tärkeä osa naisen terveyttä ja jättämällä ne väliin tai käyttämällä voimakkaita lääkkeitä, voi aiheuttaa ongelmia naisten terveydelle.

  Yhteenveto

  Menkat ovat osa naisen terveyttä ja niitä ei kannata turhaan lykätä tai pysäyttää ilman syytä. Jos kuitenkin on tarve lykätä kuukautisia, hormoniehkäisypillereitä tai muuta lääkäri määräämää hoitoa voi käyttää. Kuukautisten pysäyttäminen on puolestaan mahdollista vain lääkärin luvalla ja on tärkeää ottaa huomioon lääkkeiden sivuvaikutukset. Lopuksi on tärkeää muistaa, että menkat ovat tärkeä osa naisen terveyttä ja niiden jättäminen väliin voi aiheuttaa ongelmia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.