Miten Lopettaa Asumistuki

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4656

  +

  Miten lopettaa asumistuki Suomessa?

  Asumistuki on tarkoitettu tukemaan ihmisiä asumisen kustannuksissa, mutta jos olet päättänyt muuttaa tai olosuhteet ovat muuttuneet, voit haluta lopettaa asumistuen. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit lopettaa asumistuen Suomessa.

  Milloin kannattaa lopettaa asumistuki?

  Asumistukea voi olla järkevää lopettaa, jos esimerkiksi olet muuttamassa toiseen asuntoon tai kaupunkiin, asepalveluksen tai opiskelun takia tai jos olosuhteet ovat muuten muuttuneet.

  Jos olet muuttamassa toiseen asuntoon, on tärkeää huomata, että asumistukea voi saada vain Suomessa sijaitsevaan vakituiseen asuntoon. Jos muutat ulkomaille tai vuokraat esimerkiksi lomamökkiä, et ole enää oikeutettu asumistukeen.

  Miten lopettaa asumistuki?

  Asumistuen lopettaminen on helppoa. Voit joko soittaa Kelaan tai tehdä lopettamisilmoituksen Kelan verkkoasiointipalvelussa.

  Jos haluat lopettaa asumistuen puhelimitse, voit soittaa Kelan asiakaspalvelunumeroon. Numeron saat helposti selville Kelan verkkosivuilta. Varmista, että sinulla on henkilötunnuksesi ja tilinumerosi valmiina, kun soitat Kelalle.

  Jos haluat tehdä ilmoituksen Kelan verkkoasiointipalvelussa, sinun tulee kirjautua ensin palveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi. Verkkoasiointipalvelun kautta voit tehdä ilmoituksen milloin tahansa ja se on nopeampi tapa lopettaa asumistuki.

  Milloin asumistuki loppuu?

  Asumistuen loppumispäivä määräytyy sen mukaan, milloin lopettamisilmoitus on tehty. Jos ilmoitus tehdään juuri ennen kuukauden vaihdetta, asumistuki päättyy yleensä seuraavan kuukauden alusta.

  Huomioi, että asumistuen loppumispäivän jälkeen tukikuukausia ei enää kerry. Jos siis tarvitset jossain vaiheessa uudelleen asumistukea, se lasketaan uudelleen hakemisesta alkaen.

  Johtopäätös

  Asumistuen lopettaminen on siis helppoa, ja siihen on useita eri tapoja. Voit soittaa Kelalle tai hoitaa asian nopeasti verkkoasiointipalvelun kautta. Muista kuitenkin, että asumistuen loppumispäivä määräytyy sen mukaan, milloin ilmoitus on tehty. Asumistuen lopettamista harkitsevan kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä, jotta varmistaa, ettei turhia tukikuukausia kerry.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.