Miten Lohkolämmitintä Käytetään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #3770

  +

  Miten lohkolämmitintä käytetään?

  Suomessa lämpötilat voivat syksystä talveen pudota hyvinkin mataliksi, ja auton käynnistäminen kylmällä kelillä voi olla haastavaa ilman lämmitystä. Yksi tapa helpottaa auton käynnistämistä kylmänä aamuna on käyttää lohkolämmitintä. Tässä artikkelissa kerromme, miten lohkolämmitintä käytetään ja mitä asioita tulee huomioida.

  Mitä lohkolämmitin on?

  Lohkolämmitin on laite, joka asennetaan auton moottorin lohkoon. Se pitää moottorin lämpimänä ja tekee auton käynnistämisestä helpompaa kylmällä kelillä. Lohkolämmitin toimii sähköllä ja sen lämmitysteho on yleensä noin 500-1000 wattia.

  Lohkolämmitin asennetaan yleensä autokorjaamossa, mutta sen voi asentaa myös itse, jos on hieman tekniikasta perillä. Lohkolämmitin sopii kaikkiin auton merkkeihin, mutta kannattaa varmistaa ensin, että laitteen asennus on kyseiselle automallille mahdollista.

  Miten lohkolämmitintä käytetään?

  Kun lohkolämmitin on asennettu, sen käyttö on helppoa. Laitteen avulla voit lämmittää moottoria ennen auton käynnistämistä kylmänä päivänä. Tässä muutamia vinkkejä lohkolämmitimen käyttöön:

  1. Aseta ajastin: Laita lohkolämmitin päälle noin tunti ennen kuin aiot käynnistää auton. Monet lohkolämmittimet ovat varustettu automaattisella ajastimella, joka pitää huolen siitä, että lohkolämmitin kytkeytyy päälle sopivaan aikaan.

  2. Käytä jatkojohtoa: Jos autosi seisoo parkkipaikalla, käytä tarvittaessa jatkojohtoa, jolloin lohkolämmitin saa virtaa.

  3. Huolehdi sähkölukosta: Älä unohda irrottaa lohkolämmittimen johdosta sähkölukkoa, kun lähdet ajamaan.

  4. Anna moottorin käydä hetki: Vaikka lohkolämmitin lämmittäisi moottorin, anna sen kuitenkin käydä hetki ennen kuin lähdet liikkeelle.

  Mitä asioita tulee huomioida lohkolämmitintä käyttäessä?

  Vaikka lohkolämmitin on hyvä apuväline kylmällä kelillä, sen käytössä on tärkeää huomioida muutama asia:

  1. Älä käytä lohkolämmitintä yli puutteellisen öljyn kanssa: Lohkolämmitin lisää öljyn lämpöä, mikä voi johtaa öljyn ennenaikaiseen kulutukseen, mikäli öljy on vähäistä.

  2. Varmista, että lohkolämmitin on kytketty turvallisesti: Lohkolämmitin on hyvä tarkistaa ajastimen toimivuus ja juuri ennen auton käynnistämistä että johdot ja sähkölukko ovat kiinni ja ehjät.

  3. Pidä huolta lohkolämmittimestä: Lohkolämmitin vaatii säännöllistä huoltoa, jotta sen toimivuus säilyy. Tarkista erityisesti johdot ja liitännät sekä varmista, ettei laitteen pintaan kerry kosteutta tai likaa.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että lohkolämmitin on hyvä apuväline auton käynnistämiseen kylmänä talviaamuna. Sen käyttö vaatii kuitenkin huolellisuutta ja asennus on aina hyvä tehdä ammattilaisen käsissä. Seuraa käyttöohjeita ja tarkista laitteen säännöllisesti, jolloin sen käyttö on turvallista ja toimivaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.