Miten Lohduttaa Äitinsä Menettänyttä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #3250

  +

  Miten lohduttaa äitinsä menettänyttä

  Kuuntele ja ole läsnä

  Äitinsä menettänyt tarvitsee kuuntelijaa ja läsnäolijaa. Ole käytettävissä ja anna hänelle tunne siitä, että hän voi puhua kaikista tunteistaan ja ajatuksistaan kanssasi. Kuuntele häntä empaattisesti ja osoita ymmärrystä hänen tilanteelleen.

  Auttaa käytännön asioissa

  Kun joku on menettänyt läheisensä, pienetkin arkiset asiat voivat tuntua ylivoimaisilta. Auta häntä käytännön asioissa, kuten ruoan laitossa tai siivoamisessa. Auttava käsi ja positiivinen mieli voivat yksinkertaistaa surutyötä.

  Tarjoa tukea ja apua

  Tarjoa apua ja tukea juuri niillä tavoilla, joita hän tarvitsee. Voit tarjota apua lastenhoidossa, kuljetuksissa tai muiden käytännön asioiden hoidossa. Joskus pelkkä läsnäolo tai yhdessä tekeminen voi olla parasta lohdutusta.

  Älä yritä korjata kaikkea

  Vaikka haluaisitkin auttaa ja tehdä kaiken paremmaksi, älä yritä korjata kaikkea. Surutyö on henkilökohtainen prosessi, ja jokaisella on oma tapansa käsitellä suruaan. Hyväksy se, että et voi aina parantaa tilannetta tai poistaa surua.

  Anna hänen itkeä ja surra

  Surun salliminen on tärkeä osa surutyöprosessia. Anna hänen itkeä, valittaa ja surra. Älä yritä peittää hänen tunteitaan tai sanoa ”kaiken olevan paremmin” tai ”aika parantaa haavat”. Anna hänen käydä läpi surunsa ja osoita tukea ja lempeyttä.

  Älä unohda pitkäaikaista tukea

  Vaikka ensimmäiset viikot ovat vaikeimpia, surutyö kestää usein pidempään. Hän tarvitsee jatkuvaa tukea ja apua myös tulevaisuudessa. Soita, käy kylässä tai lähetä viestiä. Muistuta hänelle, että olet siellä häntä varten pitkällä aikavälillä.

  ©2021 Lohduta Äitinsä Menettänyttä. Kaikki oikeudet pidätetään.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.