Miten Linkitetään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4142

  +
  Miten linkitetään HTML-muodossa

  Linkittäminen on tärkeä osa nettisivujen suunnittelua, sillä se mahdollistaa käyttäjien siirtymisen eri sivujen välillä. HTML-muodossa linkittäminen on helppoa, kunhan tunnet muutaman perusasiat.

  Ensinnäkin, linkittäminen tapahtuu aina a-tagin sisällä. A-tag aloitetaan kirjoittamalla ””, esimerkiksi ””. Tämän jälkeen tulee linkin osoite, jonka voi laittaa href-attribuutin sisään, esimerkiksi href=”https://www.google.com”. Lopuksi kirjoitetaan linkin näkyvä teksti ”>Google”, joka luo linkin, jossa lukee Google.

  Linkin osoite voi olla joko absoluuttinen tai suhteellinen. Absoluuttinen linkki tarkoittaa koko URL-osoitetta, kuten https://www.google.com. Suhteellinen linkki sen sijaan on suhteessa nykyiseen sivuun ja sen voi kirjoittaa jommallakummalla seuraavista tavoista:

  – ”./tiedosto.html” – sama hakemisto
  – ”../toinenhakemisto/tiedosto.html” – yksi kansio ylöspäin
  – ”/koko/hakemistopolku/tiedosto.html” – sivuston juureen nähden

  Jos linkin osoitetta ei tarvitse olla, esimerkiksi jos luodaan linkki takaisin sivun yläreunaan, href-attribuutin sijaan voidaan käyttää ”#” merkkiä. Tällöin linkki ei johda millekään toiselle sivulle, vaan sivu vain siirtyy takaisin ylös.

  Linkin ulkonäköä voi myös muuttaa kahdella tavalla, joko lisäämällä inline-attribuutit tai CSS-tiedoston. Inline-attribuutit ovat käteviä, jos haluaa muuttaa vain yksittäisen linkin ulkonäköä. Toinen vaihtoehto on CSS-tiedosto, joka muuttaa kaikkien linkkien ulkonäköä. Tässä tapauksessa CSS-tiedostossa voidaan käyttää a-tagin luokan nimeä tai ID:tä muokatakseen linkin ulkonäköä.

  Lopuksi, linkit voivat myös avautua uudessa ikkunassa tai välilehdessä, jos haluaa pitää käyttäjän nettisivuilla pidempään. Tämä tapahtuu target-attribuutin avulla. Esimerkiksi target=”_blank” avaa linkin uudessa välilehdessä.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että linkittäminen HTML-muodossa on helppoa ja monipuolista. Linkin osoitetta voi muokata absoluuttiseksi tai suhteelliseksi, sen ulkonäköä voi muuttaa inline-attribuuteilla tai CSS-tiedostolla, ja linkki voi avautua uudessa ikkunassa target-attribuutin avulla. Muista myös lisätä a-tagin sisään linkin näkyvä teksti, jotta käyttäjä tietää minne linkki vie!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.