Miten Lihansyöjäbakteeri Tarttuu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #3898

  +

  Miten lihansyöjäbakteeri tarttuu?

  Lihansyöjäbakteeri on bakteeri, joka voi aiheuttaa vakavia infektioita ja jopa amputaation tarvetta. Lihansyöjäbakteerin tarttumismekanismi on monimutkainen, mutta sen leviäminen tapahtuu yleensä ihon tai haavan kautta.

  Lihansyöjäbakteerit elävät yleisesti vedessä, maaperässä ja jopa eläinten ruoansulatusjärjestelmässä. Bakteerit voivat levitä esimerkiksi jalostamattomasta lihasta tai muista elintarvikkeista, joita ei ole käsitelty asianmukaisesti.

  Kun lihansyöjäbakteeri pääsee kehoon ihon läpi, se alkaa nopeasti levitä ja aiheuttaa kudoksen kuoleman. Tämä voi johtaa ihon ja lihasten tuhoutumiseen, mikä voi johtaa lopulta amputaatioon. Infektio voi levitä myös verenkiertoon, mikä voi olla hengenvaarallista.

  Lihansyöjäbakteerin oireet

  Lihansyöjäbakteerin oireet voivat vaihdella hieman potilaiden välillä. Ne alkavat yleensä muutaman päivän kuluessa tartunnasta ja voivat sisältää seuraavia oireita:

  – Kipu tai arkuus alueella, johon bakteeri on levinnyt
  – Kuminauhamainen iho alueella, johon bakteeri on levinnyt
  – Paise
  – Kuume ja vilunväristykset
  – Oksentelu ja ripuli
  – Päänsärky ja heikkous
  – Verenkierto-ongelmat (jos infektio leviää verenkiertoon)

  Lihansyöjäbakteerin ehkäisy

  Lihansyöjäbakteerin tarttumista on mahdollista ehkäistä, ja tärkein keino on omasta hygieniasta huolehtiminen. Käsien pesu vedellä ja saippualla on erittäin tärkeää, etenkin ennen ruoanlaittoa ja syömistä. Elintarvikkeiden käsittelyssä on tärkeää noudattaa hygieniaohjeita ja varmistaa, että ruoka kypsyy kunnolla.

  Jos sinulla on haava tai avohaava iholla, sinun tulee huolehtia sen puhtaudesta ja suojata se asianmukaisesti. Jos olet diabeetikko tai sinulla on huono verenkierto, on tärkeää pitää jalkasi ja muut alueet hyvin hoidetussa kunnossa välttääkseen mahdollisen tartunnan.

  Yhteenveto

  Lihansyöjäbakteeri on vakava infektio, joka voi johtaa amputaatioon tai jopa kuolemaan. Sen tarttumismekanismi on monimutkainen, mutta tartunta tapahtuu yleensä ihon läpi haavan tai avohaavan kautta. Lihansyöjäbakteerin tarttumista on mahdollista ehkäistä hygieniasta huolehtimalla, elintarvikkeiden asianmukaisesti käsittelystä sekä haavojen asianmukaisesta hoidosta. Jos epäilet tartuntaa, tulee asiasta ottaa yhteyttä lääkäriin mahdollisimman pian.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.