Miten Lemmikki Voi Matkustaa Lentokoneella

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:53 pm #1494

  +

  Miten lemmikki voi matkustaa lentokoneella

  Moni suomalainen haluaa viedä lemmikkinsä mukanaan lomamatkalle tai vaikkapa muutolle ulkomaille. Tässä artikkelissa käsitellään, miten lemmikkieläimet voivat matkustaa lentokoneessa ja mitä tulee huomioida ennen lennolle lähtöä.

  Valmistelut ennen lennolle lähtöä

  Ennen kuin lemmikki voi matkustaa lentokoneessa, tulee ottaa yhteyttä lentoyhtiöön ja selvittää heidän ehdot lemmikkien kuljettamisesta. Useimmat lentoyhtiöt sallivat lemmikkien kuljettamisen matkustajakoneessa, mutta mukaan tulee ottaa lemmikkien kuljetusboksi, joka täyttää kansainväliset IATA-säädökset. Kuljetusboksi tulee olla riittävän tilava, jotta lemmikki voi liikkua ja makuuttaa itsensä mukavasti.

  Ennen lennolle lähtöä lemmikille tulee varata aika eläinlääkäriltä terveystarkastukseen. Eläinlääkärintarkastus on yksi lentoyhtiöiden vaatimuksista lemmikkien kuljettamisessa ja sen tulee tehdä enintään 10 päivää ennen lentomatkaa. Eläinlääkärin tulee myös täyttää erityinen lomake, joka todistaa lemmikin terveydentilan ja rokotusten voimassaolon. Tämä asiakirja tulee ottaa mukaan lennon ajaksi.

  Lemmikki lentokoneessa

  Kun lemmikki on valmiina matkustamaan, tulee se siirtää kuljetusboksiin. Boksi tulee merkitä omistajan yhteystiedoilla sekä lemmikin nimi- ja tiedoilla, kuten rokotustiedot ja terveystila. Lemmikin koko tulee myös tarkastaa ja varmistaa, että se mahtuu boksiin makuulle ja että boksi täyttää lentoyhtiön vaatimukset.

  Kun lentokoneessa lähdetään lentämään, lemmikki tulee siirtää lennon ajaksi kuljetuskorin alle erityiseen säilytystilaan. Siinä lemmikki ei ole omistajan valvonnassa ja se voi olla stressaavaa lemmikille, sillä se tuntee lentokoneen liikkeet ja melun. Jotta lemmikki ei säikähdä lentokoneen polttoainesäiliön täyttöä, tulee sen lennon aikana antaa rauhoittava lääke, jonka eläinlääkäri määrää.

  Kuljetusboksin valinta

  Lemmikin kuljetusboksi tulee olla oikeankokoinen ja sen tulee olla hyvin tuuletettu. Boksin pinnan tulee olla suojattu niin, että lemmikki ei raavi tai pureskele sitä. Boksin tulee olla varustettu mukavalla pehmikkeellä, jotta lemmikki voi levätä ja rentoutua matkan aikana.

  Kuljetusboksin tulee täyttää kansainväliset IATA-säädökset. Lentoyhtiö tarkastaa boksin ja sen kunnolla pidosta lemmikin kuljetuksen aikana.

  Lemmikki koneessa

  Lentokoneessa lemmikki tulee pitää boksissaan koko lennon ajan. Tämä tehdään sen vuoksi, että lentokoneessa voi olla muita matkustajia, jotka saattavat olla allergisia tai pelkäävät eläimiä. Lemmikille voidaan antaa lentokoneessa myös ruokaa ja juomaa, mutta tulee muistaa, että lemmikkiä ei saa ruokkia liikaa ennen lennon ajankohtaa.

  Yhteenveto

  Lemmikin kanssa matkustaminen voi olla haastavaa, mutta se on mahdollista, kun huomioi lentoyhtiön vaatimukset ja ottaa huomioon lemmikin hyvinvoinnin. Ennen lennon ajankohtaa tulee varata aika eläinlääkäriltä terveystarkastukseen, täyttää kansainväliset IATA-säädökset kuljetusboksille, ja ottaa rauhoittava lääke lemmikille matkan ajaksi. Muistamalla nämä asiat lemmikin kanssa matkustaminen onnistuu helposti ja turvallisesti.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.