Miten Led Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:53 pm #4825

  +

  Miten LED-valot toimivat?

  LED-valot ovat yksi suosituimmista valaisintyypeistä Suomessa. Yhä useampi koti, toimisto tai rakennus siirtyy LED-valoihin niiden energiatehokkuuden, kestävyyden ja monipuolisuuden vuoksi. Mutta miten LED-valot toimivat? Tässä artikkelissa käsitellään lyhyesti LED-valojen perusperiaatteita sekä niiden käyttömahdollisuuksia.

  Mikä on LED?

  LED tulee englanninkielisestä sanasta ’Light Emitting Diode’ eli suomeksi ’valoa emittoiva diodi’. LED on puolijohdekomponentti, joka tuottaa sähkövirtaa syöttämällä valoa. LED-valot koostuvat useista puolijohdedioista, jotka on yhdistetty yhteen komponenttiin. Kun LED-lamppuun syötetään sähkövirta, puolijohdediodit aktivoituvat ja tuottavat valoa.

  Miten LEDit toimivat?

  LEDit ovat erittäin energiatehokkaita valonlähteitä. Sen energiatehokkuus perustuu siihen, että LEDit tuottavat hyvin vähän lämpöä. LEDeissä olevat puolijohdediodit ovat erittäin pienikokoisia ja mahdollistavat paljon enemmän valon tuottamista pienellä teholla verrattuna perinteisiin polttimovaloihin, joissa valmistuksen aikana vapautuu suuria määriä lämpöä.

  LEDit myös kestävät huomattavasti pidempään kuin perinteiset polttimovalot. LEDien elinkaari riippuu monista eri tekijöistä, kuten käyttöajasta, käyttöolosuhteista ja valmistajan antamista laatuvaatimuksista.

  Mitä hyötyjä LED-valot tuovat?

  LED-valoilla on lukuisia etuja verrattuna perinteisiin valaisintyyppeihin. LED-valot ovat erittäin energiatehokkaita, ja siksi niiden käyttö voi säästää huomattavasti energiaa ja rahaa pitkällä aikavälillä. Yhä useampi ihminen onkin siirtynyt käyttämään LED-valoja kotonaan tai työpaikallaan vähentääkseen energiakustannuksia.

  LED-valot ovat myös ympäristöystävällisiä. Koska ne tuottavat vähän lämpöä ja kuluttavat vähän energiaa, ne tuottavat vähemmän hiilidioksidipäästöjä ja pienentävät merkittävästi käyttäjien ympäristöjalanjälkeä.

  Lisäksi LED-valot sopivat moniin eri käyttökohteisiin. Niitä voidaan käyttää moneen eri tarkoitukseen kuten sisävalaistukseen, ulkotiloihin, korostusvalaistukseen ja hälyttäviin merkkivaloihin.

  Johtopäätös

  LED-valot ovat erittäin helppoja käyttää ja valita. Tarvitaan vain tietää, mikä tyyppi sopii omaan käyttötarkoitukseen parhaiten. Kuten edellä mainittiin, LED-valot ovat erittäin energiatehokkaita ja kestäviä, mikä tekee niistä erittäin kustannustehokkaita pitkällä aikavälillä. Yhä useampi taloudenhoitaja, projektipäällikkö tai omakotitalonomistaja siirtyy LED-valoihin energian säästämiseksi ja kestävän tulevaisuuden puolesta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.