Miten Lasketaan Tapetin Menekki

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1396

  +

  Miten lasketaan tapetin menekki?

  Tapetin valinta on tärkeä askel kodin sisustamisessa. Ennen kuin aloitat tapetointityöt, on tärkeää laskea tarkasti tarvittava tapetin määrä. Liian vähän tavaraa voi johtaa keskeytyksiin töissä ja ylimääräinen tapetti taas on turhaa rahan tuhlausta. Tässä artikkelissa opit, miten voit laskea tapetin menekin sujuvasti ja helposti.

  Mittaukset

  Aloita mittauksista. Ensimmäinen askel on mitata seinäpinnan pituus ja korkeus, jolle haluat tapetin levittää. Varmista, että mitat ovat todella tarkkoja, sillä virheet voivat johtaa turhiin kustannuksiin ja jopa tapetin vajaatäytteisiin kohtiin. Jos kyseessä on huoneen kulma, mitat tulee ottaa kaikkiin suuntiin.

  Kuvioitu tai yksivärinen tapetti?

  Seuraava askel on miettiä, haluatko käyttää kuvioitua tai yksiväristä tapettia. Jos kyseessä on kuvioitu tapetti, huomioi, että tämä voi vaikuttaa tarvittavaan määrään. Värillisiä, kuvioituja tapetteja ei yksinkertaisesti saa leikata helposti toisiinsa kiinni, jolloin joudut ostamaan enemmän tapettia. Sama koskee myös kohdistettavia tapetteja, joissa kuviot täytyy saumata tarkasti yhteen. Kun käytät yksiväristä tapettia, joka ei vaadi kohdistamista, on helppo leikata palat yhteen. Tämä tarkoittaa, että ostaminen yhdellä palalla on mahdollista ja vähemmän rahaa kysyvä vaihtoehto.

  Miten lasketaan tapetin menekki

  Kuinka paljon tapettia pitää ostaa? Laske ensin seinän kokonaispinta-ala kerrottuna korkeudella. Esimerkiksi, jos seinän pituus on 4 metriä ja korkeus 2,5 metriä, kerro nämä kaksi lukua (4 x 2,5) yhteen. Tämä antaa sinulle seinän kokonaispinta-alan 10 neliömetriä.

  Sen jälkeen katso, mikä on tapetin rullan leveys. Suomalaisissa rullat ovat 0,53 metriä leveitä. Varmista myös, että ymmärrät tapetin kulutusmenetelmän. Jos koko tapetti levitetään limittäin, tarvitset enemmän tapettia, kuin jos tapetti leikataan saumattomasti yhteen.

  Jos tapetin leveyden ollessa 0,53 m x sen pituus, joka saadaan kun jaetaan korkeus tapetin pituudella + ylimääräiset 2 cm yläreunaa varten, niin saadaan tapetin yhden osan kokonaispinta-ala. Siis jos tapetin pituus on esimerkiksi 10,05 metriä, saat pinta-alaksi 5,34 neliömetriä (0,53mx10,05).

  Sitten lasketaan kuinka monta koko rullan kokonaista osaa voidaan käyttää ja kuinka paljon ylimääräistä on vielä jäljellä. Käy hienosäädöt läpi ja lisää 10% ylimääräistä tarvittaessa käymään varman päälle ostamiseen.

  Lopuksi

  On tärkeää tarkistaa, että olet laskenut tarpeeksi tapettia uuden projektin aloittamiseksi. On parempi yliarvioida määrä kuin tilata liian vähän. Muista myös, että tapetti muuttuu pinnan asennuksen myötä ja voi jättää erilaisia jälkiä ja repaleita pienien virheiden vuoksi, joten osta ylimääräinen vararulla häiritsevien vaurioiden korjaamiseen. Nyt kun osaat laskea tapetin menekin, voit säästää rahaa ja aikaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.