Miten Lasketaan Talviloma Raha

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2358

  +

  Miten lasketaan talviloma raha Suomessa?

  Mikä on talviloma?

  Talviloma on Suomessa lakisääteinen loma-aika, jonka aikana työntekijät voivat pitää ansaitsemansa vapaapäivät. Talviloma-aika vaihtelee eri aloilla ja se voi kestää jopa kolme viikkoa.

  Miten talviloma raha lasketaan?

  Talviloman ajalta maksetaan yleensä palkkaa, joka lasketaan työntekijän kuukausipalkasta. Talvilomaraha lasketaan kertomalla työntekijän säännöllinen palkka talvikuukausilta lomaoikeuden määrällä.

  Esimerkki: Jos työntekijän kuukausipalkka on 2500 euroa ja hänellä on talvilomaoikeus 12 päivää, lasketaan talvilomapalkka seuraavasti:

  Talvilomapalkka = (kuukausipalkka/21,5) * 12

  Talvilomapalkka = (2500/21,5) * 12

  Talvilomapalkka = 1395,34 euroa

  Talvilomaraha lasketaan siis jakamalla kuukausipalkka lomaviikkojen määrällä (eli päivien määrällä, jonka työntekijä on oikeutettu pitämään lomaa) ja kertomalla se talvilomapäivien määrällä.

  On kuitenkin tärkeä huomata, että eri aloilla voi olla omat laskentamallinsa talvilomarahan suhteen, joten työntekijän kannattaa tarkistaa oman alansa käytännöt.

  Mitä muita asioita on hyvä huomioida talviloman suhteen?

  Talviloman ajankohta on yleensä sovittu etukäteen työnantajan kanssa, mutta työntekijällä on oikeus vaihtaa talviloman ajankohtaa, jos se sopii sekä hänelle että työnantajalle paremmin.

  Lisäksi on hyvä huomioida, että lomaltapaluuraha maksetaan, jos työntekijä palaa töihin heti talviloman jälkeen. Lomaltapaluuraha vastaa yhden päivän palkkaa.

  Yhteenveto

  Talviloma on tärkeä lakisääteinen loma-aika Suomessa, jonka ajalta maksetaan yleensä palkkaa. Talvilomapalkka lasketaan jakamalla kuukausipalkka lomaviikkojen määrällä ja kertomalla se talvilomapäivien määrällä. On tärkeä huomioida oman alan käytännöt ja mahdollisuus vaihtaa talviloman ajankohtaa. Lomaltapaluuraha maksetaan, jos palaa töihin heti loman jälkeen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.