Miten Lasketaan Sijoitusasunnon Tuotto

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #5290

  +

  Miten lasketaan sijoitusasunnon tuotto?

  Sijoitusasunnon hankkiminen voi olla hyvä keino ansaita lisätuloja tai kasvattaa omaisuutta. Sijoitusasunnon tuotto lasketaan usein vuokratulojen ja mahdollisten arvonnousujen perusteella. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit laskea sijoitusasunnon tuoton Suomessa asuessa.

  Vuokratuotto

  Sijoitusasunnon tuotto lasketaan yleensä vuokratuoton perusteella. Vuokratuoton laskeminen on yksinkertaista: se saadaan jakamalla vuotuinen vuokratuotto asunnon ostohinnalla. Esimerkiksi jos sijoitusasunnon hinta on 200 000 euroa ja vuokratuotto on 12 000 euroa vuodessa, vuokratuotto on 6 % (12 000/200 000). Vuokratuotto kertoo siis sen, kuinka suuren vuosittaisen tuoton asunnosta saa suhteessa sen ostohintaan.

  Arvonnousu

  Sijoitusasunnon tuottoon voi vaikuttaa myös asunnon arvon nousu. Jos sijoitusasuntoa ostettaessa arvioi sen arvon nousevan tulevaisuudessa, voidaan saada tuottoa myös myyntihinnan nousuna. Arvonnousua on kuitenkin vaikeampi ennustaa kuin vuokratuottoa, sillä se riippuu monista tekijöistä, kuten talouden tilasta, alueen kehityksestä ja asuntomarkkinoiden tilanteesta. Arvonnousu voi myös olla hidasta, joten se ei ole varma tapa ansaita nopeasti suuria summia.

  Kulut

  Vuokratuoton lisäksi sijoitusasunnon tuottoon vaikuttavat myös erilaiset kulut. Näitä voivat olla esimerkiksi lainan korot ja lyhennykset, huoltokustannukset, remontit ja kiinteistöverot. Nämä kulut on otettava huomioon, kun lasketaan sijoitusasunnon todellinen nettotuotto. Onkin tärkeää pitää huoli siitä, että vuokratuotto riittää kattamaan kaikki asunnon ylläpitokulut.

  Verotus

  Sijoitusasunnon tuottoon vaikuttaa myös verotus. Vuokratulot ovat verotettavaa tuloa, jota verotetaan progressiivisesti tuloveroprosentilla. Veroprosenttiin vaikuttavat henkilön tulojen ja vähennysten määrä. Sijoitusasunnon verotusta kannattaa siis selvittää tarkasti ennen asunnon hankkimista.

  Lopuksi

  Sijoitusasunnon tuoton laskeminen ei ole vaikeaa, mutta se vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta. Vuokratuoton ja arvonnousun lisäksi on pidettävä huoli siitä, että ylläpitokulut eivät ylitä vuokratuloja ja että verotus on otettu huomioon. Sijoitusasunnon hankkiminen voi olla hyvä tapa ansaita lisätuloja, mutta on hyvä muistaa, että se ei ole riskitöntä eikä aina tuota haluttuja tuloksia. Ennen sijoitusasunnon hankkimista onkin tärkeää selvittää mahdollisimman tarkasti asunnon kunto, sijainti ja potentiaalinen tuotto.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.