Miten Lasketaan Pinta Ala

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #1410

  +

  Miten lasketaan pinta-ala

  Suurin osa meistä tietää, että pinta-ala on yksi tärkeimmistä asioista, jota tarvitsemme asumiseen ja kaikkeen muuhun rakentamiseen liittyen. Pinta-ala on myös yksi perusasioista, joita opimme jo koulussa. Mutta miten pinta-ala lasketaan käytännössä? Tässä artikkelissa kerromme, miten lasketaan pinta-ala ja miten se tehdään Suomessa.

  Yleistä pinta-alasta

  Pinta-alalla tarkoitetaan alaa, joka esiintyy tasossa. Pinta-alan laskemiseen käytetään usein yksikköjä, kuten neliömetrejä tai neliökilometrejä. Suomessa pinta-ala mitataan pääsääntöisesti metrijärjestelmällä, jossa yksi metri on 100 senttimetriä. Pinta-alan laskenta on tärkeää monenlaisilla alueilla, kuten tontin koon määrittelyssä tai rakennuksen suunnittelussa.

  Asunnon pinta-ala

  Asunnon pinta-ala on yksi tärkeimmistä tekijöistä asumista harkitseville ihmisille. Asunnon pinta-ala lasketaan asunnon sisältä ja se jaetaan yleensä asunnon eri huoneiden kesken. Asunnon pinta-ala mitataan usein neliömetreinä. Asunnon pinta-alan laskeminen voi olla hyödyllistä myös silloin, kun halutaan tietää asunnon hinta per neliömetri.

  Tontin pinta-ala

  Tontin pinta-ala on yksi tärkeimmistä tekijöistä tontin ostamista harkitseville ihmisille. Tontin pinta-ala mitataan yleensä neliömetreinä tai neliökilometreinä. Tontin pinta-alaa mitattaessa voidaan ottaa huomioon myös erilaiset rakennukset tai rakenteet, jotka ovat tontilla. Tontin pinta-alan laskemisessa voidaan käyttää erilaisia mittareita, kuten mittanauhaa tai laseria.

  Rakennuksen pinta-ala

  Rakennuksen pinta-alaa lasketaan rakennuksen ulkopuolelta ja se voidaan jakaa esimerkiksi eri kerrosten kesken tai rakennuksen eri huoneiden kesken. Rakennuksen pinta-ala voidaan mitata useilla eri tavoilla, kuten tilavuuden mittauksella tai rakennuksen muotoon perustuvalla laskennalla. Rakennuksen pinta-alan laskeminen on tärkeää esimerkiksi rakennusluvan hakemista varten.

  Miten pinta-ala lasketaan käytännössä

  Pinta-alan laskeminen käytännössä on yksinkertaista ja siinä on usein kyse yksinkertaisen matematiikan käytöstä. Asuntojen ja tonttien pinta-ala lasketaan yleensä mitanauhalla tai laserilla. Rakennusten pinta-ala voidaan laskea useilla eri tavoilla, kuten tilavuuden tai muodon avulla.

  Päätelmä

  Pinta-ala on tärkeä tekijä monenlaisilla alueilla, kuten asumisessa ja rakentamisessa. Pinta-alan laskeminen on tärkeää esimerkiksi asunnon tai tontin ostamista harkitseville ihmisille. Pinta-alan laskemiseen käytetään usein erilaisia mittareita, kuten mitanauhaa tai laseria. Pinta-ala voidaan mitata eri tavoilla, kuten tilavuuden tai muodon avulla. Tärkeintä on, että pinta-ala lasketaan oikein ja tarkasti, jotta sen perusteella voidaan tehdä tärkeitä päätöksiä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.