Miten Lasketaan Kuukautiskierto

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #975

  +

  Miten Lasketaan Kuukautiskierto?

  Kuukautiskierron laskeminen on tärkeää sekä raskautta suunnitteleville että hormonaalisten sairauksien hoitoon tarvitseville naisille. Kuukautiskierto tarkoittaa aikaa, joka kulunut kuukautisten ensimmäisestä päivästä seuraaviin kuukautisiin. Tässä artikkelissa kerromme, miten kuukautiskierto lasketaan, ja mitä pitää tietää kuukautiskierrosta!

  Miten Kuukautiskierto Lasketaan?

  Kuukautiskierron laskeminen alkaa kuukautisten ensimmäisestä päivästä. Ensimmäinen kuukautispäivä on punertava tai tummaa verta vuotava, ja tätä päivää kutsutaan kuukautisten ensimmäiseksi päiväksi. Kuukautiskierto kestää yleensä 28-32 päivää, mutta voi olla lyhyempi tai pidempi.

  Kun kuukautiset ovat ohi, munasarjat alkavat tuottaa estrogeenia. Tämä hormoni saa kohtuun kasvamaan limakalvon, joka valmistaa kohtua mahdollista raskautta varten. Jos hedelmöitystä ei tapahdu, estrogeenin määrä pienenee, ja myöhemmin progesteronin taso nousee. Tämä johtaa kohdun limakalvon irtoamiseen ja kuukautisiin.

  Lisäksi ovulaatio tapahtuu keskellä kuukautiskiertoa. Tämä tarkoittaa sitä hetkeä, kun munasolu vapautuu munasarjasta fallopian putkeen kohti kohtua. Jos siittiö lannoittaa munasolun, raskaus voi alkaa. Jos munasolut eivät hedelmöity, ne poistuvat kehosta kuukautistoiminnan myötä.

  Mitkä Ovat Normaaleja Kuukautiskiertojen Pituus?

  Normaali kuukautiskierto kestää 28-32 päivää. Kuukautisvuodon kesto on yleensä 3-7 päivää. Kuukautiskierron pituus voi kuitenkin vaihdella yksilöllisesti eikä pidä huolestua, jos kuukautiskierto kestää muutaman päivän pidempään tai lyhyemmän ajan. Jos kuukautiskierto kestää vähemmän kuin 21 tai yli 35 päivää, suositellaan käymään lääkärissä.

  Kovat Kivut Kuukautisten Aikana

  Tämä voi olla merkki endometrioosista, joka on kivulias tila, jossa kohdun limakalvon kudokset kasvavat kohdun ulkopuolella. Endometrioosin oireisiin kuuluu kivulias kuukautiset ja kivut seksin aikana.

  On tärkeää kertoa lääkärille, jos kuukautiset ovat kovia tai aiheuttavat epämukavuutta. Lääkäri voi diagnosoida ja määrätä oikean hoidon, jotta voit jatkaa normaalia elämääsi.

  Milloin Raskaus Tapahtuu?

  Raskaus voi tapahtua milloin tahansa kuukautiskierron aikana, mutta todennäköisyys kasvaa ovulaation aikana. Ovulaatio tapahtuu yleensä 14 päivää ennen seuraavia kuukautisia. Jos haluat oppia lisää kuukautiskierrosta, ovulaatiosta ja hedelmällisyystasostasi, puhu lääkärisi tai asiantuntijan kanssa.

  Yhteenveto

  Kuukautiskierron laskeminen on tärkeää naisten terveyden ylläpidon kannalta. Normaali kuukautiskierto kestää 28-32 päivää, ja kivulias kuukautiskierron aikana voi olla merkki endometrioosista. Raskaus voi tapahtua milloin tahansa kuukautiskierron aikana, mutta todennäköisyys kasvaa ovulaation aikana. Jos sinulla on kysymyksiä tai huolia kuukautiskierron tai hedelmällisyyden suhteen, ota yhteyttä lääkäriisi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.