Miten Lasketaan Kuukausipalkasta Tuntipalkka

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #693

  +

  Miten lasketaan kuukausipalkasta tuntipalkka?

  Suomessa käytetään yleisesti kuukausipalkkaa työsuhteen palkitsemistapana. Tämä tarkoittaa sitä, että työnantaja maksaa tietyn summan rahaa kuukausittain sovitun työajan edestä. Kuitenkin joskus voi olla tarpeen tietää, mikä on kuukausipalkan vastaava tuntipalkka. Tämä voi esimerkiksi auttaa sinua selvittämään, miten paljon sinun tulee laskuttaa asiakasta tietyn työkeikan aikana, jos sinulle on sovittu tietty tuntiveloitus.

  Alla on esimerkki siitä, miten voit laskea kuukausipalkan vastaavan tuntipalkan:

  1. Selvitä kuukausipalkkasi summa

  Ensimmäinen askel on selvittää, millainen kuukausipalkka sinulla on. Tämä löytyy työsopimuksestasi tai palkkalaskelmastasi. Esimerkiksi, oletetaan että kuukausipalkkasi on 3000 euroa.

  2. Laske tuntien määrä

  Kuukaudessa on yleensä noin 21-23 työpäivää, riippuen siitä onko kuukauteen laskettu pyhiä tai muita vapaita päiviä. Oletetaan, että sinulla on 21 työpäivää kuukaudessa, joissa työskentelet 8 tuntia päivässä. Tämä tarkoittaa, että olet töissä 168 tuntia kuukaudessa.

  3. Laske tuntipalkka

  Kun olet selvittänyt kuukausipalkkasi ja kuukauden työtuntien määrän, voit laskea kuukausipalkan vastaavan tuntipalkan. Tämä tapahtuu jakamalla kuukausipalkka kuukauden työtuntien määrällä. Esimerkiksi, jos kuukausipalkkasi on 3000 euroa ja kuukaudessa on 168 työtuntia, kuukausipalkan vastaava tuntipalkka on noin 17,86 euroa.

  On tärkeää muistaa, että tämä laskelma perustuu siihen, että tietty kuukausipalkka vastaa aina tiettyä tuntimäärää. Useimmiten tämä ei kuitenkaan ole täysin totta, sillä esimerkiksi lomarahat, lomapäivät, sairauslomat ja muut poissaolot voivat vaikuttaa kuukausipalkan ja tuntipalkan suhteeseen.

  Lopuksi on myös tärkeää huomioida, että tuntipalkka voi vaihdella eri työkeikoilla. Esimerkiksi, perustuntipalkat eri aloilla ja yrityksissä vaihtelevat suuresti. Tämän vuoksi onkin tärkeää arvioida erikseen, mikä on sopiva tuntipalkka juuri sellaiselle työlle, jota olet tekemässä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.