Miten Lasketaan Alv Pois Hinnasta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #4335

  +

  Miten lasketaan ALV pois hinnasta?

  ALV eli arvonlisävero on yksi tärkeimmistä veroista Suomessa. Useat tuotteet ja palvelut sisältävät ALV:n, joka lisätään tuotteen hintaan. ALV:n laskeminen pois hinnasta on kuitenkin yksinkertaista. Tässä artikkelissa kerromme, miten lasketaan ALV pois hinnasta.

  Ensinnäkin, on hyvä muistaa, että ALV on aina prosenttiosuus tuotteen hinnasta. ALV-prosentti vaihtelee tuoteryhmittäin, ja se voi olla esimerkiksi 24 % tai 10 %. ALV:n laskemisen peruskaava on seuraava:

  Hinnasta maksettava ALV = Hinta x (ALV-prosentti / 100)

  Jos esimerkiksi tuotteen hinta on 100 euroa ja ALV-prosentti on 24 %, lasketaan ALV seuraavasti:

  Hinnasta maksettava ALV = 100 x (24 / 100) = 24 euroa

  Hinta ALV:n kanssa on siis 100 + 24 = 124 euroa.

  Jos haluat laskea ALV:n pois hinnasta, se on hieman monimutkaisempaa, mutta ei kuitenkaan vaikeaa. Laskemisen peruskaava on seuraava:

  Hinta ilman ALV:a = Hinta / (1 + ALV-prosentti / 100)

  Jatketaan edellisellä esimerkillä. Lasketaan tuotteen hinta ilman ALV:a.

  Hinta ilman ALV:a = 124 / (1 + 24 / 100) = 100 euroa

  Tuotteen hinta ilman ALV:a on siis 100 euroa.

  Kun lasket ALV:n pois tuotteen hinnasta, käytä aina laskimen kanssa tarkkaavaisuutta. Väärässä laskussa voi olla helposti virheitä, jotka aiheuttavat ongelmia myöhemmin.

  Kun ostat tuotteen, joka sisältää ALV:n, myyjän on velvollinen ilmoittamaan ALV:n osuuden hinnasta. Usein tämä ilmoitetaan erikseen kuitissa. Jos olet myyjä, sinun tulee myös ilmoittaa ALV:n osuus hintaan. Tämä on tärkeää verotuksen kannalta.

  ALV:n laskeminen on yksinkertaista, mutta se vaatii tietoa ALV-prosenteista ja laskukaavasta. Muista kuitenkin, että ALV ei ole aina saman suuruinen kaikissa tuotteissa ja palveluissa. Avoin ja selkeä kommunikaatio myyjän ja ostajan välillä auttaa varmistamaan, että hinta on oikea.

  Toivottavasti tämä artikkeli auttoi ymmärtämään, miten lasketaan ALV pois hinnasta. Muista aina tarkastaa hinta ennen ostamista ja kysyä lisätietoja, jos olet epävarma ALV:sta tai sen laskemisesta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.