Miten Laskea Rasvaprosenttia

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3344

  +

  Miten Laskea Rasvaprosenttia

  Mikä on rasvaprosentti?

  Rasvaprosentti on määrä, joka kertoo kehon rasvakudoksen suhteellisen määrän kehon kokonaispainoon verrattuna. Rasvaprosentti vaihtelee henkilöstä toiseen ja sillä on suuri merkitys terveydelle ja hyvinvoinnille.

  Miksi laskea rasvaprosenttia?

  Rasvaprosentin laskeminen auttaa ymmärtämään oman kehon kokoonpanoa ja terveydentilaa. Liian korkea rasvaprosentti voi olla riski terveydelle ja altistaa monille sairauksille, kuten sydänsairauksille ja diabeteselle. Liian vähäinen rasvaprosentti voi myös olla haitallinen terveydelle, erityisesti naisilla, jotka voivat kärsiä hormonaalisista häiriöistä.

  Miten laskea rasvaprosenttia?

  On olemassa useita tapoja laskea rasvaprosenttia, mutta tarkimmat menetelmät ovat usein kalliita tai vaativat erikoislaitteita. Tässä on muutamia helpompia ja edullisempia tapoja laskea rasvaprosenttia:

  Ihoa taittamalla

  Tämä on yksinkertainen menetelmä, joka vaatii vain mittanauhan ja rasvakerroksen taittamisen iholta pois. Seuraavat tabletit kuvaavat naisen ja miehen ihon paksuutta, jonka tulee mitata.

  Sukupuoli 15–25 vuotta 25–45 vuotta 45–65 vuotta Yli 65 vuotta
  Miehet 8,2 mm 9,6 mm 11,5 mm 12,1 mm
  Naiset 12,2 mm 14,5 mm 16,2 mm 18,8 mm

  Tätä menetelmää käytettäessä on huomioitava, että mittaus on tarkka vain, jos se suoritetaan oikein useiden kertamittauksien keskiarvona. Pienellä virheellä sillä ei varsinaisesti ole merkitystä, koska se ei ole luotettava menetelmä, mutta se voi silti antaa yleiskuvan henkilön rasvaprosentista.

  Mittaamalla vyötärönympärystä ja lantionympärysmittaa

  Tämä menetelmä antaa suuntaa antavan arvion rasvaprosentista. Mittaa ensin vyötärönympärys sopivasta kohdasta. Tämä on yleensä välikohta rintakehän ja lonkkaluun välillä. Mittaa sitten lantionympärys leveimmästä kohdasta. Miten vyötärönympärystä ja lantionympärysmitat otetaan haetaan helppokäyttöisesti verkosta.

  Sitten jakamalla vyötärönympärysmitta lantionympärysmitalla saadaan suhde, joka kertoo rasvanjakautumisesta kehossa. Tämän suhteen perusteella voidaan päätellä rasvaprosentti. Esimerkiksi, jos vyötärönympärysmitta on 80 cm ja lantionympärysmitta on 100 cm, niin vyötärö-lantiosuhde on 0,80. Naisilla terveysriski kasvaa, jos suhde on yli 0,80, miehillä yli 1,00. Tätä menetelmää käytettäessä on tehtävä yllä mainitut huomautukset.

  Miten pienentää Rasvaprosenttia?

  Liiallisesta rasvaprosentista johtuvien terveysriskejen vähentämiseksi on hyödyllistä löytää tapoja pienentää rasvaprosenttia. Kaksi tehokkainta tapaa ovat ruokavalion ja liikunnan muuttaminen.

  Ruokavalion muuttaminen voi olla tärkeää ylipainon vähentämiseksi, mutta myös kehon rasvaprosentin alentamiseksi. Hyvä tapa aloittaa on keskittyä hedelmiin, vihanneksiin, pähkinöihin ja siemeniin, jotka ovat ravinteikkaita ruokia, joilla on paljon kuitua ja vähän kaloreita. Proteiinin saanti voi myös auttaa rasvan hävittämisessä, koska se pitää sinut kylläisenä pidemmän aikaa.

  Liikuntaharjoittelu on tehokas tapa rasvan hävittämiseen ja lihaskudoksen rakentamiseen. Aerobinen liikunta, kuten juoksu, uinti ja pyöräily, auttaa polttamaan kaloreita ja rasvaa. Voimaharjoittelu voi auttaa lisäämään lihasmassaa ja polttamaan rasvaa myös levossa, koska lihakset käyttävät enemmän energiaa kuin rasvakudos.

  Yhteenveto

  Rasvaprosentin laskeminen voi auttaa ymmärtämään oman kehon kokoonpanoa ja terveydentilaa. On olemassa useita tapoja laskea rasvaprosenttia, mutta tarkimmat menetelmät ovat usein kalliita tai vaativat erikoislaitteita. Tärkeimmät tavat pienentää rasvaprosenttia ovat ruokavalion ja liikunnan muuttaminen. On tärkeää muistaa, että vaikka alhainen rasvaprosentti voi olla tavoiteltava, liian vähäinen rasvaprosentti voi olla haitallinen terveydelle. Joten tärkeintä on löytää tasapaino ja terveellinen tapa elää.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.