Miten Laskea Maksimisyke

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #948

  +

  Miten Laskea Maksimisyke?

  Maksimisyke on se korkein syke, jonka keho pystyy saavuttamaan fyysisessä rasituksessa. Sen määrittäminen on tärkeää erityisesti urheilijoille, joille se ohjaa harjoittelun tehoa. Mutta miten oikea maksimisyke lasketaan?

  Ensinnäkin on hyvä muistaa, että maksimisyke on yksilöllinen ja vaihtelee iän, sukupuolen ja kunnon mukaan. Yleinen kaava maksimisykkeen arvioimiseksi on 220 miinus henkilön ikä. Esimerkiksi 30-vuotiaan henkilön maksimisyke olisi siis noin 190 lyöntiä minuutissa.

  Kuitenkin tämä kaava ei ole täysin tarkka, sillä se ei ota huomioon esimerkiksi henkilön perimää tai fyysistä kuntoa. Siksi paras tapa määrittää oma maksimisyke on tehdä rasitustesti.

  Rasitustesti tarkoittaa fyysisen suorituskyvyn testausta, jossa henkilö tekee tietyn aikaa kestävän rasituksen, esimerkiksi juoksemalla tai pyöräilemällä, ja mittaa samalla sykevyöllä sykkeensä. Testin lopuksi henkilö laskee korkeimman sykearvon, jonka hän saavutti.

  Rasitustestiä suorittaessa on tärkeää ottaa huomioon turvallisuusasiat ja olla tarkkana oman kehon reaktioista. Ennen testin tekemistä on myös hyvä altistaa keho pienille rasituksille, jotta se ei ole kokonaan kylmä testin alkaessa.

  Miksi maksimisykkeen määrittäminen on tärkeää?

  Maksimisykkeen määrittäminen on tärkeää, koska se ohjaa liikunnan tehoa ja auttaa saavuttamaan tehokkaamman treenin. Liian matala rasitustaso ei kehitä kuntoa tarpeeksi, kun taas liian korkea rasitustaso voi johtaa ylikuntoon tai jopa loukkaantumiseen. Maksimisykkeen määrittämisen avulla voi myös seurata oman kunnon kehitystä ja asettaa realistiset tavoitteet liikunnan suhteen.

  Lopuksi

  Maksimisykkeen laskeminen on tärkeää erityisesti urheilijoille ja aktiiviliikkujille. Vaikka yleinen kaava on hyvä lähtökohta, paras tapa määrittää oma maksimisyke on tehdä rasitustesti. Muista kuitenkin ottaa huomioon turvallisuusasiat ja oman kehon reaktiot testin aikana. Maksimisykkeen määrittäminen auttaa kehittämään omaa kuntoa ja asettamaan realistiset tavoitteet liikunnan suhteen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.