Miten Laskea Kalorikulutus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2863

  +
  Miten Laskea Kalorikulutus – Helpot Vinkit Aktiiviseen Elämäntapaan

  Kalorikulutus on tärkeä osa terveellistä ja aktiivista elämää. Se kertoo, kuinka paljon energiaa käytämme päivän aikana ruumiillisen toimintamme ja liikunnan takia. Monet ihmiset haluavat laskea kalorikulutuksen tietääkseen, kuinka paljon heidän tulisi syödä tai kuinka paljon liikuntaa heidän tulisi harrastaa tavoitteidensa saavuttamiseksi.

  Tässä artikkelissa käymme läpi helppoja tapoja laskea kalorikulutus, jotta voit optimoida ruokailutottumuksesi ja liikkua terveellisesti.

  1. Käytä Kalorilaskuria

  Nykyään on olemassa monia käteviä sovelluksia ja verkkosivustoja, jotka auttavat laskemaan kalorikulutuksen. Voit lisätä päivittäinen liikuntamääräsi ja kulutetun ruuan tiedot ja näet, kuinka paljon kaloreita olet käyttänyt ja kuinka paljon sinun tulisi kuluttaa. Esimerkkeinä toimivat sovellukset kuten MyFitnessPal, Lifesum, ja FatSecret.

  2. Käytä Kaloritaulukkoa

  Kaloritaulukko on toinen hyvä keino laskea kaloreita ilman, että tarvitsee tietokonetta tai älypuhelinta. Taulukon löydät yleensä helposti nettisivustojen avulla tai voit ostaa sen myös kirjakaupoista. Taulukossa on yleisimmin syötyjä ruokia ja juomia, joten voit tarkasti laskea kalorikulutuksesi.

  3. Laske BMR

  BMR, eli lepoaineenvaihdunta, on kalorimäärä jonka keho kuluttaa levossa jotta voisi suorittaa perustoimintoja, kuten sydämen sykkeen ja hengityksen ylläpitämistä. Laske BMR alla olevan kaavan avulla:

  Naisille: 655 + (9,6 x paino kg) + (1,8 x pituus cm) – (4,7 x ikä vuosina)
  Miehille: 66 + (13,7 x paino kg) + (5 x pituus cm) – (6,8 x ikä vuosina)

  Esimerkiksi 30-vuotias nainen, joka on 170 cm pitkä ja painaa 60 kg, hänen BMR:ään saadaan laskukaavalla 1397 kcal.

  4. Laske Poltettujen Kalorien Määrä Harjoittelun Aikana

  Tämä on yksinkertaisin tapa laskea päivittäinen kalorikulutus, jos harrastat liikuntaa säännöllisesti. Oletetaan, että viikolla käytät yhtäjaksoisesti joka päivä 45 minuuttia aikaa liikkumiseen, tällöin kaloreiden polttoarvo on naisilla noin 250-350 kaloria koko liikunta-aikana, miehillä 300-450 kaloria 45min. Aseta tavoite päivittäiselle liikkumismäärälle tai kalorikulutukselle, niin että poltat päivässä haluamasi määrän kaloreita.

  Liittämällä nämä vinkit yhteen, voit helposti ja tarkasti laskea kalorikulutuksesi. Huomioithan, että kalorikulutus vaihtelee henkilöstä toiseen iän, sukupuolen ja elintapojen mukaan, joten tässä esitetyt arvot ovat suuntaa-antavia. Kannattaa siis laskea oma kalorikulutus henkilökohtaisesti, jotta saat tarkemman kuvan siitä, kuinka paljon energiaa sinun tulisi kuluttaa päivittäin.

  Tavoitteet kalorikulutukselle voivat vaihdella lihasmassan kasvattamisesta laihtumiseen, joten muista ottaa huomioon omat tavoitteesi laskiessasi kaloreita ja ruokavalioita. Toivomme, että artikkelimme auttaa sinua saavuttamaan terveellisemmän ja aktiivisemman elämän.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.