Miten Lapsivesi Menee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #6302

  +

  Miten Lapsivesi Menee?

  Lapsiveden meneminen on tärkeä osa raskauden etenemistä, mutta monille se voi olla hämmentävää tai pelottavaa. Tässä artikkelissa käsitellään lapsiveden merkitystä, sen merkkejä ja mitä tehdä, jos lapsivesi menee.

  Lapsiveden merkitys

  Lapsivesi on lapsen ympärillä oleva neste, joka muodostuu lähinnä sikiön virtsasta. Lapsivesi auttaa suojautumaan iskuilta, sallii lapsen liikkua kohdussa ja myös edistää sen kehitystä. Usein sanotaan, että lapsiveden meneminen on yksi merkki siitä, että synnytys on lähellä, mutta se ei ole aina totta.

  Kuinka tietää, onko lapsivesi mennyt?

  Lapsiveden menemisellä on useita merkkejä, mutta toisinaan näitä merkkejä ei ole. Joitakin yleisimpiä merkkejä ovat:

  • Virtsan karkailu
  • Kosteat alushousut, joissa on kirkasta tai vaaleanpunaista nestettä
  • Raju liman erittyminen
  • Veden kaltaisen nesteen vuotaminen emättimestä
  • Synnytyksen supistusten alku

  Jos epäilet, että lapsivesi on mennyt, ota yhteys synnytyssairaalaan tai kätilöön. Heidän kanssaan keskusteleminen on tärkeää, sillä he voivat arvioida tilannetta ja antaa tarvittavia ohjeita.

  Mitä tehdä, kun lapsivesi menee?

  Jos epäilet, että lapsivesi on mennyt, toimi seuraavasti:

  1. Soita synnytyssairaalaan tai kätilöön
  2. Pidä yllä hyvää hygieniaa alapäässäsi
  3. Älä työnnä mitään emättimeesi
  4. Älä kylve tai ui
  5. Älä käytä tamponeja
  6. Seuraa tarvittavia ohjeita

  Joskus sairaala saattaa pyytää tulemaan tarkistukseen, ja toisinaan voit jäädä kotiin odottamaan synnytyksen alkua. Joka tapauksessa on tärkeää seurata mahdollisimman tarkasti ohjeita.

  Mitä tapahtuu, kun lapsivesi on mennyt?

  Kun lapsivesi on mennyt, lääkäri tai kätilö arvioi tilanteen. He tekevät muun muassa tarvittavat testit, kuten synteettisen oksitosiinin testit, jotka auttavat määrittämään, onko lapsivesi todella mennyt.

  Useimmissa tapauksissa lapsiveden meneminen tarkoittaa, että synnytys on lähellä. Kuitenkin, jos tämä tapahtuu ennen aikaa tai jos on muita komplikaatioita, on mahdollista, että synnytys on käynnistettävä lääketieteellisesti.

  Mitä riskejä liittyy lapsiveden menemiseen?

  Lapsiveden meneminenuistoltaessa ennen aikaa voi aiheuttaa vakavia riskejä sekä äidille että lapselle. Jos lapsivesi menee aikaisin, on tärkeää tarkkailla mahdollisia infektioriskejä.

  Jos lapsivesi on mennyt, älä pelkää. Ota yhteyttä synnytyssairaalaan tai kätilöön, ja seuraa heidän antamia ohjeita. Kun lapsivesi on mennyt, on tärkeää varmistaa, että lapsi on turvassa ja hyvinvoiva.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.