Miten Lapsi Voi Tienata Rahaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3403

  +

  Miten lapsi voi tienata rahaa?

  Lapset saattavat tarvita rahaa eri käyttötarkoituksiin, kuten leluihin, karkkiin tai vaikkapa tietokoneeseen. On hyvä, jos lapsi oppii jo varhain ansaitsemaan rahaa ja ymmärtää rahan arvon. Tässä joitain keinoja, joilla lapsi voi tienata rahaa Suomessa.

  Talkootyö

  Monet yhdistykset ja koulut etsivät ajoittain vapaaehtoisia talkootyöhön. Talkootyöt voivat olla esimerkiksi siivousta, työskentelyä kirpputorilla tai juhlien järjestelyjä. Talkootyöt ovat usein lyhytaikaisia, mutta voivat tarjota mukavan tavan tienata pientä käyttörahaa.

  Autorahat

  Jos lapsi asuu maaseudulla tai lähellä metsää, Voisi hän ansaita rahaa esimerkiksi keräämällä marjoja tai sieniä myytäväksi. Marjojen ja sienien keräämiseen löytyy luonnontilaisia korpimustikoita, metsämansikoita sekä puolukoita, sieniä löytyy ympäri Suomea ja niitä ovat mm. herkkutattin, kantarellin ja suppilovahveron.

  Nurkanraivaus

  Onko lapsella hyvä kunto ja kestävyyttä? Nurkanraivaus voi olla hyvä vaihtoehto rahan ansaitsemiseen. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi naapureiden tai sukulaisten pihan leikkaamista nurmikkoa tai muita pihatöitä.

  Somemarkkinointi

  Jos lapsella on taitoa ja kiinnostusta sosiaaliseen mediaan, hän voi ansaita rahaa somemarkkinoinnin kautta. Lapsi voi esimerkiksi aloittaa blogin tai videoblogin, jossa hän jakaa erilaisia vinkkejä ja arvosteluita. Blogien ja videoiden katselukerrat ja mainostulot voivat tuottaa lisätuloa.

  Online-kyselyt

  On olemassa monia online-kyselyitä, joissa maksetaan rahaa vastineeksi vastaamisesta. Vaikka palkkiot eivät ole suuria, ne voivat olla hyvä tapa ansaita pientä lisärahaa.

  Lehtien jakelu

  Jos lapsi asuu kaupungissa, voi lehtien jakelu olla hyvä tapa ansaita pientä käyttörahaa. Lehtien jakelu tapahtuu usein varhaisena aamuna, joten työ ei haittaa koulunkäyntiä.

  Apu naapureille

  Lapset voivat tarjota apua naapureilleen monin eri tavoin. He voivat esimerkiksi tarjoutua kastelemaan kukkia loman aikana tai auttaa pienten lasten hoitamisessa silloin kun vanhemmat ovat kiireisiä.

  Loppusanat

  Lapset voivat tienata rahaa monilla eri tavoilla, ja on hyvä, jos he oppivat työnteon ja kuluttamisen periaatteet jo varhain. Mikään työ ei ole liian pieni, jotta siitä ei voisi ansaita. Toivottavasti tämä artikkeli inspiroi lapsia ja lasten vanhempia löytämään erilaisia tapoja ansaita rahaa!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.