Miten Lapamato Poistetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #5891

  +
  Miten lapamato poistetaan?

  Lapamatot ovat loisia, jotka voivat elää ihmisen suolistossa ja aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Lapamatojen aiheuttama infektio tunnetaan nimellä taenia- tai teniaasi. Onneksi on olemassa useita tapoja poistaa lapamatoa.

  1. Lääkehoidot

  Lääkehoidot ovat yleisin tapa poistaa lapamato. Useimmiten käytetään anthelminttisia lääkkeitä, kuten pratsikvantelia tai albendatsolia. Nämä lääkkeet toimivat tappamalla loiset tai irrottamalla ne ihmisen suoliston seinämistä. Näiden lääkkeiden teho perustuu lääkkeen määrään ja infektion vakavuuteen. On tärkeää, että lääkitys tulee ottaa ohjeiden mukaan, jotta loiset saadaan poistettua kokonaan.

  2. Ruokavalion muutos

  Ruokavalion muutos voi auttaa poistamaan lapamatoa. Joitakin suosituksia ovat:

  – Syö runsaasti kuitupitoista ruokaa (kuten hedelmiä, vihanneksia ja täysjyväviljaa), jotta suolisto saadaan toimimaan normaalisti.
  – Vältä punaista lihaa ja sianlihaa, sillä ne voivat sisältää lapamatoja. Käytä sen sijaan kanaa, kalaa tai kasvipohjaisia proteiininlähteitä.
  – Huolehdi hygieniasta: pese kädet ennen ruokailua ja valmista ruokasi hyvin.

  3. Puhdistuskuuri

  Puhdistuskuuri voi auttaa poistamaan lapamatoa. Se perustuu yleensä kehoa puhdistaviin kasvien tai yrttien käyttöön. Yleisiä ainesosia ovat esimerkiksi kurkuma, inkivääri, valkosipuli ja aloe vera. Puhdistuskuuri on hyvä aloittaa aina lääkärin ohjeiden mukaisesti.

  4. Leikkaus

  Jos lääkehoito tai muut keinot eivät auta, lapamato voidaan poistaa leikkauksella. Leikkauksessa lapamato poistetaan kirurgisesti ihmisen suolistosta. Leikkaus suoritetaan yleensä vain äärimmäisissä tapauksissa, jos loisen pituus on liian pitkä tai se on tarttunut kiinni suoliston seinämään.

  On tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriin, jos epäilee lapamatoa. Infektio voi olla vakava, ja oikeanlaisen hoidon aloittaminen mahdollisimman pian on tärkeää, jotta infektio ei pääse aiheuttamaan pidempiaikaisia terveysongelmia.

  Lyhyesti sanottuna lapamato voidaan poistaa lääkityksellä tai leikkauksella. Tärkeintä on ottaa yhteyttä lääkäriin, jos epäilee infektiota. Muista myös huolehtia hygieniasta ja syödä terveellisesti, jotta suolistosi toimii normaalisti ja lapamadon riskiä voidaan pienentää.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.