Miten Lämmitystolpan Ajastin Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:53 pm #3285

  +

  Miten lämmitystolpan ajastin toimii?

  Lämmitystolpat ovat yksi suomalaisten autoilijoiden tärkeimmistä keksinnöistä talven kylmille ilmoille. Ne auttavat pitämään auton moottorin lämpimänä kylmässä säässä ja vähentävät starttaamisen vaatimaa virtamäärää – ratkaiseva tekijä pienemmille akkukuluille ja turhien huoltokulujen välttämiseksi. Lämmitystolpan lisävarusteena käytettävä ajastin on järkevä investointi, joka suojaa sekä auton että lompakon.

  Lämmitystolpan ajastin on pieni ja helppokäyttöinen laite, joka on suunniteltu auttamaan kuljettajia hallitsemaan auton lämmitystä. Tämä ylimääräinen laite varmistaa, että auton moottori käynnistyy kylmänä aamuna jouhevasti ja käynnistyy turvallisesti, poistamalla tarpeen käynnistää auto ajoissa. Lämmitystolpan ajastimessa voit määrittää lämmitysajan yön yli tai tiettynä aikana tulevana päivänä.

  Lämmitystolpan ajastimen asentaminen on helppoa ja vaivatonta. Ajastin liitetään suoraan lämmitystolpan pistokkeen ja verkkovirran väliin. Kun ajastin on kytketty pistorasiaan, ajastimen sisäänrakennettu ohjelma käynnistää tai katkaisee virran lämmitystolpan sisäisen katkaisijan avulla.

  Ajastimet vaihtelevat mallista ja merkistä riippuen, mutta yleensä niistä löytyvät perustoiminnot, kuten tuntikellonaika, lämmitysajan asetus ja manuaalinen käynnistystoiminto. Jotkut ajastimet tarjoavat myös ylimääräisiä ominaisuuksia, kuten viikonpäiväohjelmointia, automaattisen tunnistuksen, joka aloittaa lämmityksen sopivan lämpötilaherkän anturin avulla, tai jopa kauko-ohjaimen, jonka avulla voit käynnistää lämmityksen lyhyellä etäisyydellä tai etänä.

  Lämmitystolpan ajastimen käyttö on yksinkertaista. Aseta ensin ajastimen kellonaika. Tämän jälkeen valitse haluamasi lämmitysaika, esimerkiksi 2-3 tuntia ennen aikaa, jolloin aiot käyttää autoa. Ja muista, että lämmitystolpan tarkoituksena on lämmittää auton moottoria, ei lämmittää auton sisätilaa tai ulkopintaa. Siksi sitä ei ole syytä käyttää liian pitkään, sillä se ei ole tarpeellista auton ajamisen kannalta, paitsi vakavissa pakkasissa.

  Lopuksi, älä unohda kytkeä ajastinta päälle liittämällä se pistorasiaan. Tämä on tärkeä vaihe, sillä jos et ole kytkenyt ajastinta oikein päälle, auto ei lämpene. On myös suositeltavaa, että tarkistat muutaman kerran, että lämmitystolppa on varmasti kytketty ajastimeen, sillä usein ajastin jää päälle vaikka sitä ei tarvitsisi käyttää, joka lopulta aiheuttaa korkeammat sähkökustannukset.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että lämmitystolpan ajastin on erittäin hyödyllinen lisävaruste, joka helpottaa talvisten aamujen alkua. Sen avulla voit hallita sujuvasti autosi lämmitystä ja varmistaa, että moottori käynnistyy ensimmäisellä yrityksellä, vähentäen akkun tai moottorin kulumista ja mahdollisesti tunneissasi pakkasessa odottavan sinun tarvetta. Vaikka yleensä lämmitystolpan ajastimissa on perustoiminnot, kuten manuaalinen käynnistystoiminto, tuntikellon näyttö sekä lämmitysaika, ovat kaikki lisäominaisuudet mukavuudelle todella iloja.

  Kaiken kaikkiaan, lämmitystolpan ajastin on pieni mutta hyödyllinen varuste, joka kannattaa hankkia turvallisen talviajon edellyttämänä. Sen avulla voit olla varma, että moottorisi käynnistyy aina ensimmäisellä yrityksellä, jolloin voit ajaa lämpimässä ja luotettavassa autossa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.