Miten Laittaa Tamponi Ilman Asetinta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1518

  +

  Miten laittaa tamponi ilman asetinta

  Tamponit ovat kätevä tapa käsitellä kuukautisvuotoja. Niitä on saatavana monissa eri ko’oissa ja tyyleissä, ja ne ovat helppokäyttöisiä. Joskus kuitenkin saattaa olla, että olet unohtanut asettimen kotiin, tai et halua käyttää sitä. Tässä artikkelissa käydään läpi, kuinka laittaa tamponi ilman asetinta.

  1. Valitse oikea tamponi

  Ensimmäinen askel on valita oikean kokoinen tamponi. Tamponin koko valitaan vuodon määrän mukaan. Jos vuoto on raskasta, valitse suurempi koko tai vaihda tamponi useammin. Jos vuoto on kevyt, valitse pienempi koko. On tärkeää, että tamponi on sopiva vuodon määrään nähden, jotta vuoto ei valu ohi tamponin.

  2. Tee tamponin kärjessä oleva silmukka näkyväksi

  Tamponin yläpäässä on pieni silmukka, jonka avulla tamponin voi poistaa. Jotta tamponi on helppo asettaa paikoilleen, tee tämä silmukka näkyväksi ennen tamponin asettamista. Vedä tamponia varovasti hieman ulospäin tai kieritä sen ympärille silmukka, jotta se on käyttövalmis.

  3. Ota mukava asento

  Tamponin asettaminen on helpointa, kun olet rentoutunut ja olet mukavassa asennossa. Yleensä tamponin asettaminen on helpointa seistessä, mutta halutessasi voit myös istua alas tai mennä kyykkyyn. Tärkeintä on olla rentoutunut ja löytää itselle sopiva asento.

  4. Aseta tamponi oikeaan paikkaan

  Tamponin asettaminen vaatii hieman harjoittelua. Ota tamponin alapäästä kiinni kahdella sormella ja aseta se emättimeen. Voit kallistaa tamponin hieman taaksepäin tai laittaa sen kohtisuoraan, valitse sellainen asettelu, joka tuntuu sinulle parhaiten. Työnnä tamponia sormillasi emättimeen, kunnes se istuu paikalleen.

  5. Tarkista, että tamponi on oikeassa paikassa

  Kun tamponi on asetettu paikoilleen, tunnet sen oikean aseman. Jos tamponi tuntuu epämukavalta, et ehkä ole asettanut sitä oikein paikoilleen. Voit koittaa asettaa sen uudelleen, tai jos koet jatkuvasti epämukavuutta, on suositeltavaa kääntyä lääkärin puoleen. Kun olet varma, että tamponi on paikallaan, voit jatkaa päivän askareita normaalisti.

  6. Poista tamponi

  Tamponin käytön päätyttyä on tärkeää poistaa se oikein. Tamponi voidaan poistaa ottamalla kiinni sen silmukasta ja vetämällä sitä ulos. Jos tamponi tuntuu tiukasti kiinni, voit kokeilla rentoutua hieman ja tehdä poistamisen uudelleen hetken kuluttua. On tärkeää, että tamponi poistetaan ajoissa, jotta se ei aiheuta tulehdusta tai vuotoa.

  Lopuksi

  Tamponin käyttö ilman asetinta vaatii hieman harjoittelua, mutta se onnistuu hyvin. Muista valita sopivan kokoinen tamponi vuodon määrän mukaan, tarkistaa sen oikea paikka ja poistaa se oikein. Kun olet tottunut tamponin käyttöön ilman asetinta, voit todennäköisesti unohtaa kalliin asettimen kokonaan. Muista kuitenkin, että tamponin säännöllinen vaihtaminen on tärkeää oikean hygienian säilyttämiseksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.