Miten Laittaa Piilolinssit

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #48

  +

  Miten laittaa piilolinssit?

  Moni meistä on jo tottunut käyttämään piilolinssejä, mutta on silti hyvä muistaa, että niiden käyttöön liittyy tarkat ohjeet. Tässä artikkelissa käymme läpi vaihe vaiheelta, miten laittaa piilolinssit ja mitä asioita tulee ottaa huomioon niitä käyttäessä.

  1. Pese kädet huolellisesti

  Ennen piilolinssien laittoa on tärkeää pestä kädet huolella saippualla ja vedellä. Tämä vähentää bakteerien leviämistä silmään sekä mahdollisten tulehdusten riskiä.

  2. Tarkista, että piilolinssi on ehjä ja oikein päin

  Tarkista aina ennen piilolinssien laittoa, että linssi on ehjä, ilman naarmuja tai repeämiä. Lisäksi tarkista, että linssi on oikein päin, koska linssin kumpikin puoli on erilainen. Jos linssi on väärin päin, sen käyttäminen voi ärsyttää silmiä ja vaikeuttaa näkyvyyttä.

  3. Aseta linssi sormenpäähän

  Napauta linssi irti säilytysastian pohjasta ja aseta se sormenpäähän. Muista käyttää samaa sormea aina toiselle samalle silmälle.

  4. Vedä silmän alaluomea alas

  Silmän alaluomea vedetään varovasti sormella alaspäin, jotta silmänpohja tulee esiin.

  5. Aseta linssi silmään

  Aseta linssi silmän päälle, suoraan silmämunaan ja irrota sormi varovasti. Sulje silmä ja puhalla kevyesti varovasti linssin päälle. Tällä tavoin linssi asettuu oikein paikalleen.

  6. Tarkista, että linssi on oikein paikoillaan

  Tarkista lopuksi, että linssi on oikein paikoillaan ja että sen reunat ovat pehmeästi silmän reunan muotojen mukaisesti. Jos linssi tuntuu väärässä paikassa, sen voi varovasti liikuttaa työntämällä sitä oikeaan asentoon.

  7. Toista samat vaiheet toiselle silmälle

  Toista samat vaiheet toiselle silmälle käyttäen aina samaa sormea.

  Piilolinssien käyttöturvallisuus

  Muista noudattaa optikkosi antamia käyttöohjeita sekä huolehtia piilolinssien hygieniasta. Materiaalit saattavat kerätä helpommin epäpuhtauksia, pölyä ja bakteereita kuin silmälasit, joten piilolinssejä tulee huoltaa asianmukaisesti tämän huomioon ottaen.

  Monissa piilolinsseissä on myös suositeltavat käyttöajat, jonka jälkeen ne tulee poistaa ja vaihtaa uusiin. Käyttämällä samoja linssejä pidemmän aikaa vähennät nimittäin linsseihin tarttuvien bakteerien ja muiden epäpuhtauksien aiheuttamaa ärsytystä ja silmätulehdusten riskiä.

  Tiettyjä hoitotoimenpiteitä, kuten silmien hieromista, tulee välttää piilolinssien käytön aikana, koska tällöin linssi siirtyy epämiellyttävään asentoon silmän päällä.

  Toivomme, että tämä ohje auttaa sinua piilolinssien käytössä. Muista myös, että jos koet mitään epämukavuutta tai epäilet piilolinssien aiheuttavan sinulle ongelmia, hakeudu tarkastukseen optikolle mahdollisimman pian.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.