Miten Laittaa Ketjut Pyörään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #4011

  +

  Miten Laittaa Ketjut Pyörään

  Pyöräily on suosittu liikuntamuoto Suomessa, ja joskus talvikeleillä pyöräily on ainoa tapa liikkua eteenpäin. Jotta pyöräily olisi turvallista talvellakin, on hyvä tietää, miten laittaa ketjut pyörään.

  1. Tarkista ketjujen kunto

  Ennen ketjujen laittamista pyörään on tärkeää tarkistaa ketjujen kunto. Jos ketjut ovat kuluneet tai vaurioituneet, ne on syytä vaihtaa uusiin. Huonokuntoiset ketjut voivat vaurioittaa vaihteistoja ja rattaistoja, ja pahimmassa tapauksessa ne voivat irrota kesken ajon.

  2. Valitse oikea ketjujen koko

  Pyörän ketjujen koko riippuu pyörän vaihteistosta ja rattaistoista. Ketjun koko löytyy yleensä pyörän käyttöohjeesta tai pyörän ketjuissa on merkinnät, jotka kertovat ketjun koon. On tärkeää valita oikean kokoiset ketjut, jotta ne sopivat pyörän vaihteistoon ja rattaistoon hyvin.

  3. Laita pyörä ylösalaisin

  Ketjujen laittaminen pyörään helpottuu, kun pyörä käännetään ylösalaisin. Pyörän kääntäminen ympäri voi olla hieman haasteellista, joten sitä kannattaa harjoitella ennen ketjujen laittamista.

  4. Kiinnitä ketjut takapyörään

  Aloita ketjujen kiinnittäminen takapyörän puolelta. Aseta ketjut takapyörään ja kiristä ketjujännitystä. Ketjujen jännityksen säätö auttaa pitämään ketjut tiukasti paikallaan ja estää niitä pomppimasta pois paikoiltaan ajon aikana.

  5. Kiinnitä ketjut etupyörään

  Kun takapyörän ketjut ovat paikoillaan, jatka ketjujen kiinnittämistä etupyörään. Aseta ketjut etupyörään ja kiristä ketjujännitys. Huolehdi, että ketjut ovat suorassa ja asettuvat hyvin koko eturattaistoon.

  6. Säädä ketjut oikeaan pituuteen

  Kun ketjut ovat paikoillaan, tarkista niiden pituus. Ketjun ei tule olla liian pitkä tai liian lyhyt. Liian pitkä ketju voi aiheuttaa ketjun pomppimista, kun taas liian lyhyt ketju voi aiheuttaa ongelmia vaihteiston kanssa.

  7. Voitele ketjut

  Viimeinen vaihe on voitele ketjut. Pyörän ketjujen tulee olla hyvin voiteltuina, jotta ne toimivat sujuvasti ja kestävät pitkään. Pyörän ketjuihin voi käyttää erityistä ketjuöljyä, joka on suunniteltu pyörien ketjuille.

  Nyt kun olet oppinut, miten laittaa ketjut pyörään, voit nauttia talvipyöräilystä turvallisesti. Muista tarkastaa ketjujen kunto ennen niiden laittamista pyörään ja säädä ketjujen pituus oikeaksi. Hyvin huollettu pyörä kestää pitkään ja antaa mahdollisuuden nauttia pyöräilystä ympäri vuoden.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.