Miten Lähetetään Suojattu Sähköposti

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:53 pm #1945

  +
  Miten Lähetetään Suojattu Sähköposti

  Sähköposti on tärkeä viestintäväline, jota käytetään päivittäin henkilökohtaisessa ja ammatillisessa elämässä. Tärkeissä viesteissä on kuitenkin tärkeää suojata sisältöä, jotta tieto ei päädy vääriin käsiin. Suojattu sähköposti on yksi tapa varmistaa, että vain vastaanottaja pääsee lukemaan viestin. Tässä artikkelissa käydään läpi, miten lähetetään suojattu sähköposti.

  Miksi suojattua sähköpostia tarvitaan?

  Suojattu sähköposti on tärkeää erityisesti silloin, kun viestissä on arkaluontoista tietoa, kuten henkilökohtaisia tai ammatillisia tietoja. Suojatun sähköpostin avulla voit varmistaa, että viesti ei päädy vääriin käsiin. Sillä on merkittävä rooli myös silloin, kun lainsäädäntö velvoittaa suojaamaan tietoja, kuten terveydenhuollossa ja lakiasioissa.

  Miten lähetetään suojattu sähköposti?

  On olemassa useita tapoja lähettää suojattu sähköposti, ja tässä artikkelissa käydään läpi muutamia yleisiä menetelmiä.

  Salattu sähköposti

  Suojattu sähköposti voidaan toteuttaa salatun sähköpostin avulla. Salausprosessissa viesti muutetaan epäluettavaksi ja vain vastaanottajan käyttämä salausavain voi muuttaa viestin takaisin luettavaksi. Salausprosessin voi tehdä monella eri tavalla, mutta yleisesti käytetään salausprotokollaa kuten S/MIME (Secure/Multipurpose Internet Mail Extensions) tai PGP (Pretty Good Privacy).

  Salatussa sähköpostissa viesti ja sen liitteet salataan ennen niiden lähettämistä. Vastaanottaja tarvitsee salausavaimen, joka on tallennettu vastaanottajan henkilökohtaiseen sähköpostiohjelmaan tai johonkin muuhun turvalliseen paikkaan, jotta se voi avata viestin ja lukea sen sisällön. Tätä varten lähettäjä ja vastaanottaja pitävät yhtä tietokantaa salausavaimista.

  Salatun sähköpostin käytön etu on, että viesti on täysin suojattu, sillä vain salausavainta käyttävä vastaanottaja voi avata viestin. Salausprosessi kuitenkin edellyttää, että sekä lähettäjä että vastaanottaja käyttävät samaa salausprotokollaa ja että heillä on oikeat salausavaimet toistensa tunnistamiseen.

  Turvalliset sähköpostipalvelut

  Toinen tapa lähettää suojattu sähköposti on käyttää turvallisia sähköpostipalveluita ja -sovelluksia, kuten ProtonMail, Tutanota ja Hushmail. Nämä palvelut tarjoavat turvallisen prosessin viestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Lähettäjä ja vastaanottaja käyttävät samaa palvelua, joka salaa viestit automaattisesti ja suojaa niitä hakkereilta. Palvelut tarjoavat myös muita ominaisuuksia, kuten automaattisen tuhonnan viesteistä, joka lisää viestin turvallisuutta.

  Yksityisyysasetukset

  Lähettäjä voi suojata sähköpostiviestin myös huolehtimalla yksityisyysasetuksista. Useimmissa sähköpostiohjelmissa on yksityisyysasetuksia, jotka voivat auttaa vähentämään viestin turvallisuusriskejä. Näitä ovat esimerkiksi suojattu viestintä SSL/TLS-salauksella, joka suojaa viestin tietä lähettäjän ja vastaanottajan välillä, mutta ei kuitenkaan salaa viestin sisältöä. Ohjelmiston tietoturva on myös tärkeää varmistaa. Varmista, että käytät ajan tasalla olevaa sähköpostiohjelmaa ja päivitä ohjelman uusimpaan versioon säännöllisesti. Lue myös ohjelman turvallisuusohjeet ja nouda niitä ohjeiden mukaisesti.

  Yhteenveto

  Suojattua sähköpostia tarvitaan erityisesti silloin, kun viestissä on arkaluontoista tietoa. Salausprosessi epäluettavaksi ja vain vastaanottajan käyttämä salausavain voi palauttaa sen luettavaksi. Turvalliset sähköpostipalvelut, yksityisyysasetukset ja ohjelmiston tietoturva ovat eri tapoja lähettää suojattu sähköposti. On tärkeää pitää viestit suojattuina ja varmistaa, että vain vastaanottaja voi lukea niitä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.