Miten Lähetän Kirjeen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:53 pm #615

  +

  Miten Lähetän Kirjeen Suomessa?

  Suomalaiset ovat ylpeitä postijärjestelmästään ja sen tehokkuudesta. Postin lähettäminen on nopeaa ja helppoa Suomessa, vaikka sähköposti ja tekstiviestit ovatkin syrjäyttäneet perinteisen postikirjeen suuren osan viestinnästä. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten lähetät kirjeen Suomessa.

  1. Postimerkki ja osoite

  Postimerkki on ensimmäinen askel kirjeen lähettämisessä. Vaikka postimerkit ovatkin yleensä käytettävissä automaateissa ja kauppojen kassoilla, voit myös tilata niitä kotiin tai ostaa Postin verkkokaupasta. Kirjeen painon mukaan sinun tulee valita oikean kokoinen postimerkki, jotta kirjeesi lähetetään oikein.

  Seuraavaksi tarvitset vastaanottajan osoitteen. Osoitteen kirjoittamisessa on tärkeää huolehtia siitä, että se on selkeä ja oikein kirjoitettu. Kirjoita ensin vastaanottajan nimi, sen jälkeen katuosoite, postinumero ja paikkakunta. Muista myös oma nimesi ja osoitteesi vastaanottajaa varten.

  2. Millainen kirje on lähettämistä varten sopiva?

  Suomen postijärjestelmän mukaisesti, tavalliset kirjeet voivat olla maksimissaan 25cm x 35,3cm kooltaan ja kirjeen paino saattaa olla korkeintaan kaksisataa grammaa. Tarvittaessa voit lähettää suurempia tai painavampia kirjeitä kirjeautomaatteihin, jolloin automaatti kertoo sinulle oikean postimaksun.

  3. Postilaatikko tai postitoimisto

  Kun kirjeesi on valmis postimerkki ja vastaanottajan osoite liimattuna, voit jättää sen lähimpään postilaatikkoon tai postitoimistoon. Postilaatikoita on yleensä katuosien varrella ja niitä löytyy usein kauppojen ja muiden julkisten tilojen läheisyydestä. Postin automaatit ovat myös erinomainen vaihtoehto kirjeen lähettämiselle. Nämä automaatit löytyvät monista kaupoista, joten varmasti lähipaikalta löytyy vähintään yksi.

  Jos postilaatikkoon tai automaattiin jättäminen ei ole mahdollista, voit laskea kirjeen tiskille postitoimistossa. Postitoimistot löytyvät ympäri Suomen ja niissä asiointi on helppoa ja nopeaa.

  4. Palvelut

  Postin lähettäminen on helppoa, ja tarjoaa paljonkin lisä palveluita. Postipaketit ja kirjeet voi varustaa lisäpalveluilla, kuten esimerkiksi kirjattu kirje, jonka avulla voit milloin tahansa seurata lähetyksen etenemistä. Tämä palvelu sisältää myös vastaanottajan nimen kirjallisen todistuksen vastaanottamisesta. Kirjeen sisältöön voi myös halutessaan lisätä erilaisia ilmoituksia, jotka esimerkiksi varoittavat kirjeen sisällöstä.

  Voit myös ottaa käyttöön Postin sähköisen asionnoinnin, jolla voit hoitaa kaikki viestinnän ja lähetykset kätevästi omalla tietokoneellasi. Näiden palveluiden avulla lähettäminen sujuu entistä helpommin.

  5. Hintalaskuri

  Postin hintalaskuri on hyvä työkalu, joka auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen postimerkin ja informoi lisäpalveluiden hinnoista. Hinta muodostuu etenkin kirjeen painon ja koon perusteella, joten tarvittaessa painoa on mahdollista vähentää tai kokoa pienentää.

  Lopuksi, lähetä postikortti, kirje tai paketti rohkeasti, sillä se on helppoa ja nopeaa Suomessa. Muista postimerkki, osoite ja se, että kirje on oikeassa koossa postin lähettämistä varten. Käytä Postin lisäpalveluita, kun tarvitset varmuutta kirjeesi kuljetuksesta. Suomalainen postijärjestelmä on maailmanluokkaa ja Suomessa, posti saapuu perille varmasti!

  Lähetäthän postia itsekin!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.