Miten Kysyä Palkankorotusta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #4642

  +

  Miten Kysyä Palkankorotusta

  Palkankorotuksen pyytäminen voi tuntua pelottavalta tai hankalalta, mutta se on erittäin tärkeää oman taloudellisen tilanteen ja ammatillisen kehittymisen kannalta. Seuraavassa on muutama vinkki siitä, miten kysyä palkankorotusta Suomessa asuville ihmisille.

  Valmistautuminen

  Ennen palkankorotuksen pyytämistä on tärkeää tehdä huolellinen valmistautuminen. Selvitä, millaiset palkat ovat yleisiä samankaltaisissa työtehtävissä, ja vertaa omaa palkkaasi näihin. Huomioi myös oma osaamisesi ja kokemuksesi, sillä ne vaikuttavat merkittävästi siihen, kuinka paljon voit realistisesti pyytää palkankorotusta.

  Ajoitus

  Palkankorotuksen pyytämisessä on tärkeää huomioida myös ajoitus. Jos yrityksestäsi tiedetään tulevan vaikeita aikoja, palkankorotuksen pyytäminen ei ole hyvä idea. Sen sijaan kannattaa odottaa muutama kuukausi tai jopa vuosi, ja käyttää tätä aikaa omien taitojen kehittämiseen ja näyttämiseen.

  Neuvottelu

  Kun olet valmistautunut ja ajoittanut palkankorotuksen pyynnön oikein, on seuraava askel neuvottelu. Muista, että neuvottelu on kahden osapuolen välinen tapahtuma, jossa molemmat pyrkivät saavuttamaan omat tavoitteensa. Tee ensimmäinen tarjous itse, mutta ole joustava ja valmistaudu vastaamaan kaikkiin vastapuolen esittämiin kysymyksiin ja vastaehdotuksiin.

  Rehellisyys

  Palkankorotuksen pyytämisessä kannattaa olla rehellinen. Kerro selkeästi, miksi ansaitset palkankorotuksen, ja tukeudu faktoihin, kuten omaan osaamiseesi ja työnantajan asettamiin tavoitteisiin. Älä uhkaile tai painosta vastapuolta, sillä se voi johtaa negatiivisiin seurauksiin.

  Kiitokset ja jatkosuunnitelmat

  Kun neuvottelu on päättynyt, kiitä vastapuolta ajastaan ja ole valmis neuvottelemaan jatkossa uudelleen, jos nyt pyydetty palkankorotus ei ole mahdollinen. Muista myös käyttää tilannetta hyväksesi ja kysyä, mitä voit tehdä jatkossa palkankorotuksen saavuttamiseksi.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että palkankorotuksen pyytäminen ei ole helppoa, mutta se on tärkeää ammatilliselle kehitykselle ja taloudelliselle tilanteelle. Valmistautuminen, ajoitus, neuvottelu, rehellisyys ja kiitokset ovat tärkeitä tekijöitä palkankorotuksen pyytämisessä. Muista myös olla realistinen ja joustava, ja asettaa tavoitteet realistisesti tulevia mahdollisuuksia ajatellen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.