Miten Kuvailla Itseään Työhakemuksessa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2384

  +

  Miten Kuvailla Itseään Työhakemuksessa

  Työhakemus on tärkeä osa työnhakuprosessia. Se on ensimmäinen yhteydenotto työpaikkaan ja mahdollisuus erottautua muista hakijoista. Itsestään kertominen hakemuksessa voi tuntua vaikealta, mutta tämä on tilaisuus saada työnantaja kiinnostumaan juuri sinusta. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siihen, miten kuvailla itseään työhakemuksessa.

  Aloita henkilökohtaisilla tiedoilla

  Työhakemuksen aloittaminen omilla henkilötiedoilla on usein perinteinen tapa. Kerro nimesi, kotiosoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Muista myös mainita, mihin työtehtävään olet hakemassa.

  Esittele itsesi lyhyesti

  Tämän jälkeen on hyvä kertoa hieman itsestään henkilönä. Kerro ammatillisesta taustastasi, koulutuksestasi ja kokemuksestasi. Käytä positiivisia adjektiiveja kuvaamaan itseäsi, kuten esimerkiksi ahkera, huolellinen ja sosiaalinen. Kerro myös, miksi juuri tämä työpaikka kiinnostaa sinua ja miten oma osaamisesi vastaa työtehtävän vaatimuksia.

  Käytä esimerkkejä ja konkreettisia saavutuksia

  Työnantaja haluaa nähdä, mitä olet tehnyt aiemmin ja miten olet onnistunut työssäsi. Käytä esimerkkejä omasta osaamisestasi ja konkreettisia saavutuksia työhistoriastasi. Voit kertoa esimerkiksi tilanteista, joissa olet saavuttanut hyviä tuloksia tai ratkaissut haastavia ongelmia. Myös itsearviointi ja reflektointi ovat tärkeitä, kun puhutaan omasta osaamisesta. Kerro, mikä tekee sinusta hyvän työntekijän ja miten osaamisesi tukee tätä.

  Vältä kliseitä ja yleisluontoisia ilmaisuja

  Työhakemuksessa kannattaa pyrkiä erottumaan joukosta. Vältä kliseisiä ilmaisuja kuten ”tiimityöskentely on vahvuuteni” tai ”olen joustava ja oma-aloitteinen”. Sen sijaan keskity esimerkkeihin, jotka todistavat nämä väitteet todeksi. Yleisluonteiset ilmaisut, kuten ”osaan käyttää tietokonetta” eivät myöskään kerro tarpeeksi itsestäsi työnantajalle. Mieti, millaisia taitoja ja osaamista juuri tämä työpaikka vaatii, ja tuo esiin omat vahvuutesi niiltä osin.

  Muista oikeinkirjoitus ja kielioppi sekä selkeys ja ytimekkyys

  Huolehdi, että oikeinkirjoitus ja kielioppi ovat kunnossa. Työhakemuskirjeessä kannattaa käyttää selkeää ja ytimekästä kieltä, joka ilmaisee asiasi mahdollisimman suoraviivaisesti ja sopivalla tavalla. Tämä helpottaa lukijan työtä ja lisää mahdollisuuksiasi tulla valituksi.

  Yhteenveto

  Hyvä työhakemus on selkeä, ytimekäs ja erottuu joukosta. Käytä ahkerasti konkreettisia esimerkkejä aiemmasta työkokemuksestasi sekä omista vahvuuksistasi ja taidoistasi. Työnantaja haluaa nähdä, miten pystyt hyödyntämään kyseistä osaamistasi juuri heidän työympäristössään. Vältä yleistyksiä ja kliseitä. Muista, että työhakemuksesi on mahdollisuus erottua joukosta ja saada työnantajan kiinnostus.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.