Miten Kuume Pois

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1470

  +

  Miten kuume pois – Tehokkaat kotikonstit kuumeen alentamiseen

  Kuume on yleinen oire monissa eri sairauksissa. Se on elimistön normaali tapa taistella infektioita vastaan, mutta korkea kuume voi olla haitallinen terveydelle. Tässä artikkelissa kerromme, miten kuume pois saadaan kotikonstein.

  1. Pidä lepoa

  Kun elimistö taistelee infektiota vastaan, se kuluttaa paljon energiaa. Siksi on tärkeää antaa itselleen lepoa ja välttää raskasta fyysistä tai henkistä rasitusta. Lepo auttaa elimistöä palautumaan ja käyttämään kaiken energiansa infektion hoitamiseen.

  2. Juo paljon vettä

  Kuumeessa keho hikoilee enemmän, mikä lisää elimistön nestehukkaa. Juo siis runsaasti vettä, jotta elimistö pysyy hyvin nesteytettynä. Veden lisäksi voi juoda myös esimerkiksi teetä, mehua tai keittoa, jos niitä tuntuu maistuvan.

  3. Säädä huonelämpötilaa

  Kun kuume nousee korkeaksi, keho käy ylikierroksilla ja kehon lämpötila nousee. Tässä tilanteessa viileämpi huonelämpötila auttaa elimistöä pysymään viilentävänä ja antaa keholle tilaisuuden rentoutua ja levätä. Huoneen lämpötila on hyvä pitää noin 18–20 asteessa.

  4. Käytä kevyitä vaatteita

  Kun elimistö taistelee infektiota vastaan, se tuottaa lämpöä. Tästä syystä kuumeiselle ihmiselle on suositeltavaa käyttää kevyitä vaatteita. Tämä auttaa kehoa viilentämään itseään, jolloin se ei joudu käyttämään liikaa energiaa lämmöntuottoon.

  5. Ota kuumelääkettä

  Jos kuume nousee korkeaksi, voi olla tarpeen ottaa kuumelääkettä. Kuumelääkkeet auttavat alentamaan kehon lämpötilaa ja helpottavat usein myös muita oireita, kuten päänsärkyä ja lihaskipua. On kuitenkin tärkeää noudattaa lääkkeen annostusohjeita ja välttää yliannostusta.

  6. Kokeile kylmähoitoa

  Kylmähoito voi auttaa alentamaan kuumeen oireita. Voit esimerkiksi kastella pyyhkeen viileässä vedessä ja laittaa sen otsalle tai muihin pulssipisteisiin. Voit myös käydä viileässä suihkussa tai istua viileässä kylvyssä.

  7. Syö kevyesti

  Kun elimistö taistelee infektiota vastaan, se tarvitsee paljon energiaa. Tästä syystä kuumeiselle ihmiselle on tärkeää syödä kevyesti, mutta säännöllisesti. Hedelmät, vihannekset ja keitto ovat hyviä vaihtoehtoja.

  Yhteenveto

  Kuumeen hoitoon on useita kotikonsteja, joita voi kokeilla ennen lääkärin apua. Tärkeintä on antaa keholle lepoa ja pysyä hyvin nesteytettynä. Kehon lämpötilan pysymistä viileämpänä voi auttaa huoneen ilman jäähdyttäminen ja kevyiden vaatteiden käyttäminen. Lopuksi kuumelääkkeet ja kylmähoito voivat auttaa alentamaan kuumeen oireita ja helpottamaan oloa. Jos kuume kestää yli kolme päivää tai oireet ovat voimakkaat, on syytä hakea lääkärin apua.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.