Miten Kuume Laskee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5621

  +

  Miten Kuume Laskee

  Kuume on kehon puolustusmekanismi, joka auttaa torjumaan infektioita. Se nostaa kehon lämpötilaa ja saa aikaan monia fysiologisia muutoksia, kuten punasolujen tuotannon ja immuunijärjestelmän aktivoitumisen. Oikealla hoidolla kuume voidaan laskea ja saada helpotusta oireisiin.

  Miten Kuume Mitataan

  Kuumeen mittaamiseen on useita tapoja, kuten suun, korvan tai peräsuolen lämpömittarilla, otsalämpömittarilla tai kehon lämpötilaa mittaavalla ihosensorilla. Normaali kehonlämpö aikuisilla on noin 36,5–37,5 astetta Celsius-asteikolla mitattuna. Kuumeeksi katsotaan lämpötila yli 38 astetta.

  Kuumeen Oireet

  Kuume voi tuntua inhottavalta ja aiheuttaa monenlaisia oireita, kuten vilunväristyksiä, hikoilua, päänsärkyä, lihassärkyä, väsymystä, huonovointisuutta ja ruokahaluttomuutta. Kuumenousuun voi liittyä myös muita oireita, kuten kurkkukipua, nuhaa tai yskää.

  Miten Kuume Laskee Itsestään

  Useimmiten kuume laskee itsestään parin päivän kuluessa, kun elimistö on saanut infektion hallintaan. Lämpötila laskee yleensä hitaasti, mutta varmasti, ja sen laskua voi seurata lämpömittarilla. Kuumeen laskiessa olo voi alkaa tuntua helpommalta.

  Miten Kuume Laskee Lääkityksellä

  Jos kuume tuntuu taikaisin sietämättömältä tai on korkea esimerkiksi lapsella tai iäkkäällä, on hyvä hakea helpotusta lääkityksestä. Särkylääkkeet, kuten parasetamoli tai ibuprofeeni, auttavat alentamaan kuumetta. Lääkityksen annostus kannattaa tarkistaa pakkausselosteesta tai lääkäriltä.

  Milloin Lääkäriin

  Jos kuume kestää yli kolme päivää tai on erittäin korkea, yli 40 astetta, on hyvä hakeutua lääkärin hoitoon. Kuumetauti voi olla merkki vakavammasta sairaudesta, kuten keuhkokuumeesta, munuaistulehduksesta tai meningiitistä. Lääkäri tutkii oireet ja tarvittaessa määrää hoitoa.

  Kotihoito Kuumeessa

  Kuumeen hoito kotona sisältää levon, runsaan juomisen ja kuumeen alentamisen särkylääkkeillä. On myös tärkeää huolehtia hygieniasta ja välttää taudin leviämistä muihin perheenjäseniin. Kädet tulee pestä usein ja yskiminen ja aivastaminen on hyvä suojata kertakäyttöliinoilla tai hihaan.

  Johtopäätös

  Kuume on kehon luonnollinen tapa vastata infektioihin, mutta sen aiheuttamat oireet voivat olla haitallisia. Kuumeen laskuun voi vaikuttaa lääkityksellä tai kotona levolla ja särkylääkkeillä. Jos kuume kestää pitkään tai on erittäin korkea, on hyvä hakea lääkärin hoitoa mahdollisen vakavan sairauden vuoksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.