Miten Kurkkukivun Saa Pois

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #2410

  +

  Miten kurkkukivun saa pois?

  Kurkkukipu on yleinen vaiva, joka usein vaivaa ihmisiä flunssan yhteydessä. Se voi olla lievää tai erittäin kivuliasta, mutta onneksi siihen on useita keinoja helpotuksen saamiseksi. Tässä artikkelissa kerromme, miten kurkkukivun saa pois.

  Juomalla riittävästi vettä

  Veden juominen auttaa pitämään kurkun kosteana ja lievittämään kurkkukipua. Juo vettä säännöllisesti, ja tarvittaessa myös kuumia juomia, kuten teetä hunajan kanssa. Myös kurkkuun suihkutettava sumute tai suolavedellä huuhtelu voi auttaa.

  Lepäämällä tarpeeksi

  Väsymys ja stressi voivat pahentaa kurkkukipua. Yritä siis levätä riittävästi ja välttää stressiä. Tarvittaessa voit käyttää kevyitä kipulääkkeitä, kuten ibuprofeenia tai parasetamolia.

  Syömällä pehmeitä ruokia

  Pehmeät ruoat, kuten keitot, soseet ja jogurtit, ovat hellävaraisia kurkulle ja auttavat välttämään ylimääräistä ärsytystä. Yritä myös välttää happamia ja mausteisia ruokia, jotka voivat ärsyttää kurkkua.

  Hengittämällä oikein

  Kurkkukipu voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia. Yritä hengittää mahdollisimman syvään nenän kautta ja uloshengittää hitaasti suun kautta. Tämä auttaa välttämään hengenahdistusta ja lievittää kurkkukipua.

  Garglella

  Gargling tarkoittaa suuvedellä kurkun huuhtelua ja se on erittäin tehokas keino kurkkukivun lievittämiseksi. Sekoita lasilliseen lämmintä vettä teelusikallinen suolaa ja huuhtele kurkkua seoksella muutaman kerran päivässä.

  Välttämällä tupakointia ja pölyistä ympäristöä

  Tupakointi ja pölyiset ympäristöt voivat pahentaa kurkkukipua. Tupakoinnin tulisi olla ehdottomasti kielletty potilaan lääkitsemissä kurkkukiputilanteissa. Pölyisissä työympäristöissä tulisi käyttää hengityssuojainta.

  Yhteenveto

  Lyhyesti sanottuna paras keino kurkkukivun helpottamiseksi on riittävä lepo, juominen, syöminen kevyitä ruokia, hengittäminen oikein, huuhtelu, tupakoinnin välttäminen ja välttäminen pölyisessä ympäristössä. Jos kurkkukipu jatkuu tai pahenee 3-4 päivän ajan, on suositeltavaa kääntyä lääkärin puoleen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.