Miten Krapula Pois

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #5101

  +

  Miten Krapula Pois

  Krapula on monille suomalaisille tuttu vaiva. Liialliset alkoholimäärät juhlien ja illanviettojen yhteydessä voivat johtaa päänsärkyyn, pahoinvointiin, huonovointisuuteen ja uupumukseen. Vaikka paras tapa välttää krapula on välttää alkoholin liikakäyttöä, on olemassa joitakin keinoja, joilla voidaan helpottaa krapulan oireita.

  1. Juo paljon vettä

  Alkoholin nauttiminen voi aiheuttaa elimistöön nestevajetta, mikä voi pahentaa krapulan oireita. Juo runsaasti vettä krapulapäivänä, jotta elimistösi saa tarvitsemansa nesteen takaisin. Vedenjuonti auttaa myös poistamaan myrkyllisiä aineita kehosta.

  2. Syö hyvin

  Krapulan oireet voivat helpottua, kun syö kevyen, mutta ravitsevan aterian. Suosi hiilihydraattipitoisia ruokia kuten pastaa, riisiä tai perunaa, jotka auttavat korvaamaan elimistön happoja ja glukoosia. Vältä rasvaista ja raskasta ruokaa, koska ne voivat ärsyttää vatsaa, mikä voi pahentaa krapulan oireita.

  3. Vältä kofeiinia

  Monet krapulaiset kääntyvät kahvin puoleen ajatellen, että se auttavat heitä piristämään. Kofeiini voi kuitenkin pahentaa krapulan oireita ja aiheuttaa päänsärkyä ja vatsavaivoja. Vältä kofeiinin sisältämiä juomia, kuten kahvia ja teetä.

  4. Nuku tarpeeksi

  Krapula voi aiheuttaa univaikeuksia. Krapulapäivänä on tärkeää levätä ja nukkua tarpeeksi. Anna kehollesi aikaa palautua, jotta voit tuntea olonsa paremmaksi.

  5. Liiku kevyesti

  Vaikka liikunta voi olla hyvä tapa helpottaa stressiä ja ahdistusta, raskas liikunta voi pahentaa krapulan oireita. Kevyt kävely tai jooga voivat auttaa palauttamaan energiatasoja.

  6. Vältä alkoholia

  Vaikka monet ajattelevat, että alkoholin juominen helpottaa krapulan oireita, se vain pahentaa niitä. Alkoholi voi kuivattaa kehoa ja pahentaa pahoinvointia. Krapulan hoitaminen lisäalkoholilla on siis huono ajatus.

  Yhteenveto

  Krapulan oireiden hoitaminen eroaa henkilöstä toiseen. Jos krapulan oireet ovat vakavia ja jatkuvat pitkään, kannattaa hakea apua lääkäriltä. Muuten on parasta levätä ja ottaa kevyesti krapulapäivänä. Muista juoda runsaasti vettä, syödä kevyesti, nukkua tarpeeksi, liikkua kevyesti, välttää kofeiinia ja välttää alkoholia. Näin krapulapäivästä voi tulla siedettävämpi ja nopeampi palautua.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.