Miten Kotitalousvähennyksen Saa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3943

  +
  Miten Kotitalousvähennyksen Saa

  Kotitalousvähennys on verovähennys, joka myönnetään kotona teetetystä työstä. Vähennys on tarkoitettu helpottamaan kotitalouksien arkea, antamaan lisäeuroja työn tekijöille ja edistämään harmaan talouden välttämistä.

  Kotitalousvähennys on vuonna 2021 enintään 2400 euroa. Vähennys on 40%, joten maksimisumma on saavutettu kun kotitalousmenoja on 6000 euron edestä. Vähennys tehdään suoraan verotuksessa.

  Miten kotitalousvähennys saadaan?

  Kotitalousvähennyksen saaminen edellyttää, että työ on tehty kotitaloudessa, joka on verovelvollinen Suomessa. Työn tekijä voi olla yritys tai yksityinen henkilö, joka noudattaa Suomessa työntekijän sosiaalivakuutusmaksuja, palkkaa ja veroja.

  Kotitalousvähennyksen saamiseksi tulee olla yhteydessä siihen yritykseen tai henkilöön, joka työn tekee. Kotitalousvähennyksen edellytyksenä on, että työ tehdään kotitalouden hyväksi. Työn tulee siis liittyä kodin siivoukseen, ruoanlaittoon, lastenhoitoon, puutarhanhoitoon, kotieläintenhoitoon, korjaus- ja kunnostustöihin tai muuhun kotitalouden ylläpitoon liittyvään työhön.

  Ennen työn aloittamista on tärkeää sopia työsuorituksesta ja sen sisällöstä sekä hinta-arviosta. On myös suositeltavaa tehdä kirjallinen sopimus työn sisällöstä, ajankohdasta ja hinnasta.

  Kotitalousvähennys on henkilökohtainen

  Kotitalousvähennys on aina henkilökohtainen. Vähennys myönnetään henkilölle, joka asuu kotitaloudessa, missä työ on tehty. Jos siis maksajia on useampi, vähennykset jaetaan heidän keskenään.

  Jos henkilö käyttää yhtä aikaa useita erilaisia kotitalouksia, hän voi saada vähennyksen jokaisesta käyttämästään kotitaloudesta. Vähennys on kuitenkin aina henkilökohtainen, eikä se voi ylittää kyseisen henkilön omistamien kotitalousmenojen määrää.

  Kotitalousvähennyksen hakeminen verottajalta

  Kotitalousvähennyksen hakeminen on helppoa. Vähennys haetaan vuoden verotuksessa, jonka jälkeen vähennys myönnetään suoraan verotuksessa. Verottajan ei tarvitse antaa erillistä päätöstä kotitalousvähennyksen myöntämisestä.

  Verottaja lähettää veropäätöksen jokaiselle hakijalle viimeistään elokuun lopussa. Päätöksen liitteenä on tarkempi huomautus kotitalousvähennyksestä.

  Kotitalousvähennyksen verkkohakemus on helppo täyttää verottajan sivuilla tehdyn työn tai kotitalouspalvelun yhteydessä. Hakemuksen voi tehdä joko verovuoden aikana tai viimeistään verovuoden viimeistä hakupäivää seuraavan vuoden helmikuun loppuun mennessä. Hakemuksia voi myös tehdä postitse tai puhelimitse.

  Yhteenveto

  Kotitalousvähennys on verovähennys, joka myönnetään kotona teetetystä työstä. Vähennys on 40% ja enintään 2400 euroa vuonna 2021. Kotitalousvähennys myönnetään aina henkilökohtaisesti henkilölle, joka asuu kotitaloudessa, missä työ on tehty. Kotitalousvähennys hakeminen on helppoa, ja se tapahtuu vuoden verotuksessa.

  Muista siis aina pyytää kotitalousvähennyksen edellyttämät käyttöön liittyvät tiedot työn tekijältä tai yritykseltä jo ennen työn aloittamista. Näin vältät ikävät yllätykset jälkikäteen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.