Miten Kostaa Miehelle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #4512

  +
  Miten Kostaa Miehelle – vinkkejä suomalaisille

  Tuntuuko sinusta, että sinua on loukattu ja haluaisit kostaa miehelle? Vaikka kostaminen ei yleensä olekaan suositeltavaa, on tärkeää tietää, että sinulla on oikeus suojella itseäsi ja tehdä päätös siitä, saatko henkilökohtaisen oikeudenmukaisuuden. Jos tällainen tilanne tulee eteen, tässä on joitain tapoja, joilla voit kostaa miehelle.

  1. Älä tee mitään, mitä myöhemmin kadut

  Ensinnäkin on tärkeää tietää, että kostaminen voi tuoda vain vähäistä tyydytystä. Jos et ole varma, mitä tehdä, on parempi olla tekemättä mitään. Kostaminen voi tuntua hyvältä hetken, mutta se ei muuta tapahtunutta eikä palauta sinulle sitä, mitä menetit.

  2. Puhu jollekin luottamuksellisesti

  Jos sinusta tuntuu siltä, että tarvitset jonkun, jonka kanssa jakaa tunteitasi, puhu luottohenkilölle, johon luotat. Tämä voi olla ystävä, sukulaishenkilö tai ammattiauttaja, kuten terapeutti. Puhuminen jollekin auttaa sinua käsittelemään tapahtunutta ja pohtimaan, mitä seuraavaksi tehdä.

  3. Ota aikalisä

  Jos joku on loukannut sinua, voit ottaa aikalisän miettiäksesi, miten haluat edetä asiat. Kun olet ottanut aikalisän, voit pohtia rauhassa ja selkeydessä, mitä haluat tehdä. Tämä voi auttaa sinua välttämään tekemästä kostoa sen sijaan, että tekisit asioita harkittuun tyyliin.

  4. Laajenna sosiaalista piiriäsi

  Jos haluat kostaa, sinun ei tarvitse koskaan olla yksin. Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka välittävät sinusta ja arvostavat sinua sellaisena kuin olet. Laajenna sosiaalista piiriäsi ja tapaa uusia ihmisiä. Tämä voi auttaa sinua unohtamaan menneisyyden ja siirtymään eteenpäin.

  5. Pyydä anteeksi

  Joskus paras tapa selvitä haasteista on pyytää anteeksi. Kostaminen ei aina auta ratkaisemaan ongelmaa tai saavuttamaan tyydytystä. Sen sijaan voit kokeilla pyytää anteeksi henkilöltä, joka on loukannut sinua. Vaikka henkilö ei pyytäisikään anteeksi, sinun on helpompi antaa anteeksi ja siirtyä eteenpäin.

  6. Tee jotain positiivista

  Jos olet kokenut epäoikeudenmukaisuutta tai loukkausta, voit yrittää muuttaa asioita tekemällä jotain positiivista. Voit esimerkiksi liittyä johonkin vapaaehtoistoimintaan tai auttaa läheistäsi käytännössä. Tämä voi auttaa sinua tuntemaan, että olet tehnyt jotain hyvää ja lisännyt myönteisyyttä elämääsi.

  7. Hae tarvittaessa apua

  Jos olet kokenut vakavan loukkauksen, on tärkeää hakea apua tarvittaessa. Voit soittaa paikalliselle turvakodille tai poliisille. Tämä auttaa sinua suojaamaan itseäsi ja saamaan tarvitsemasi tuen.

  Yhteenvetona voit sanoa, että kostaminen ei aina ole paras tapa käsitellä henkilökohtaisia ongelmia. Sen sijaan kannattaa pohtia, mitä vaihtoehtoja on käytettävissäsi ja missä voit löytää tukea. Vaikka eroon pääseminen voi tuntua vaikealta, on tärkeää muistaa, että voit pyytää apua milloin tahansa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.