Miten Korkeasaareen Pääsee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #4737

  +

  Miten Korkeasaareen pääsee?

  Korkeasaari on yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä ja se houkuttelee vuosittain tuhansia kävijöitä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Korkeasaaren eläintarhassa voi tutustua eri eläinten lajeihin ja nauttia kauniista saaristomaisemasta. Mutta miten Korkeasaareen pääsee? Tässä muutamia vaihtoehtoja:

  Julkisilla kulkuneuvoilla Korkeasaareen

  Korkeasaareen pääsee helposti julkisilla kulkuneuvoilla. Suosittelemme matkustamaan joko raitiovaunulla tai metrolla Helsingin Kauppatorilta. Molemmissa vaihtoehdoissa kannattaa jäädä pois Helsingin Hakaniemessä ja jatkaa matkaa 16C-bussilla. Kyseinen bussi kulkee suoraan Hakaniemestä Korkeasaareen. Bussimatka kestää noin 15 minuuttia. Voit myös valita raitiovaunun 6T ja nousta pysäkillä nimeltään Korkeasaaren eläintarha. Tämä pysäkki sijaitsee aivan eläintarhan portin vieressä.

  Omalla autolla Korkeasaareen

  Jos haluat vierailla Korkeasaaressa omalla autolla, voit ajaa auton läheiselle parkkipaikalle. Pysäköinti on ilmaista, mutta paikkoja on rajoitetusti. Jos haluat varmistaa paikan, kannattaa lähteä liikenteeseen ajoissa. Muista, että Korkeasaareen ei saa ajaa autolla. Sinun täytyy kävellä tai ottaa sisäänpääsymaksua vastaan sähköinen kuljetuskärry.

  Föli lautta Korkeasaareen

  Föli lautta on toinen mielenkiintoinen vaihtoehto Korkeasaareen kuljettaessa. Lautta lähtee Kauppatorilta ja pysähtyy Korkeasaaressa. Tämä on kätevin vaihtoehto, jos asut Helsingin tai Espoon lähellä. Lauttamatka kestää noin 20 minuuttia, ja se sopii mainiosti kauniina kesäpäivänä. Föli lautta on erityisesti kesäisin suosittu kulkuväline.

  Kävellen tai pyöräillen Korkeasaareen

  Korkeasaareen on mahdollista päästä myös kävellen tai pyöräillen, jos asut Helsingin lähellä. Korkeasaaressa on pyöräteline, johon voit jättää pyöräsi. Kävellen Korkeasaareen pääsee esimerkiksi Hakaniemestä reittiä Pitkäsilta – Kaisaniemenranta – Mustikkamaa – Korkeasaari. Kävelytäky on noin 4 kilometriä yhteensä, joten suosittelemme varaamaan tähän reilusti aikaa.

  Lopuksi

  Korkeasaareen on siis monia tapoja päästä. Suosittelemme julkisia kulkuneuvoja, sillä ne ovat kätevin ja edullisin vaihtoehto. Omalla autolla on myös mahdollista ajaa lähelle eläintarhaa, mutta sisään pääsee kävellen tai kuljetuskärryllä. Föli lautta on hieno vaihtoehto kesäisin, jos kaipaat erilaista kulkuneuvoa. Kävellen tai pyöräillen pääset Korkeasaareen yhtä lailla, mutta muista, että kävelyreitti voi olla pitkä ja vaatia tyylikästä kävelykenkää.

  Lopuksi kehotamme varautumaan jonotukseen, sillä Korkeasaari on suosittu kohde ympäri vuoden. Kohdetta kannattaa suunnata aina ajoissa, jos haluaa päästä eläintarhaan sisään ilman turhaa jonottamista. Onnea matkaan!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.