Miten Koodataan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #660

  +
  Miten Koodataan

  Koodaaminen eli ohjelmointi on taito joka on yhä tärkeämpi nykypäivänä. Ohjelmointi mahdollistaa kokonaan uusien sovellusten ja verkkosivujen luomisen, ja se on taito joka voi avata monia uramahdollisuuksia. Tässä artikkelissa käymme läpi perusasiat siitä miten koodataan HTML:llä, yleisimmin käytettyä ohjelmointikieltä verkkosivujen luomiseen.

  Ennen kuin aloitamme itse koodaamisen, on hyvä ymmärtää mitä HTML todella on. HTML tarkoittaa Hyper Text Markup Language, ja se on perus­kieli, jota käytetään verkkosivujen luomiseen. HTML on peruskieli, jonka avulla luodaan sivun rakenne ja sisältö. HTML-tiedosto muodostuu useista elementeistä, jotka määrittävät sivun rakenteen, kuten otsikot, tekstit, kuvat ja linkit.

  HTML-dokumentti aloitetaan aloitusmerkinnällä ja päätetään lopetusmerkinnällä. Yksittäisellä elementillä on oma alku- ja lopetusmerkkinsä, joka määrittää sen sisällön. Esimerkiksi, jos haluamme luoda otsikon, käytämme

  – ja

  -elementtejä, jossa ensimmäinen määrittää otsikon aloituksen ja jälkimmäinen sen päättymisen.

  HTML-dokumentista voidaan myös luoda linkkejä muihin verkkosivuihin tai asiakirjoihin. Linkin luominen tapahtuu käyttämällä -elementtiä, jolloin kirjoitetaan linkin teksti ja sen URL. Esimerkiksi, jos haluamme luoda linkin ”Klikkaa tästä”-tekstillä ja sen osoitteena on http://www.esimerkkisivu.com, kirjoitamme sen seuraavasti: Klikkaa tästä.

  Sivun ulkoasu ja tyyli voidaan myös määrittää CSS:llä, joka on ohjelmointikieli sivun visuaalisen ilmeen muokkaamiseen. CSS:llä voidaan muokata esimerkiksi fontteja, värejä, taustakuvia ja elementtien sijaintia sivulla.

  Kuten missä tahansa ohjelmointikielessä, myös HTML:ssä on paljon erilaisia elementtejä ja sääntöjä, jotka on tärkeää oppia koodaamisen aloittamiseksi. Onneksi internetistä löytyy paljon ilmaisia oppimateriaaleja, joista voi aloittaa. Esimerkiksi Mozilla Developer -sivustolla on loistava Getting Started with the web -opetusohjelma, joka opettaa HTML:n ja CSS:n perusasiat.

  On myös tärkeää käytännössä harjoitella koodaamista luomalla omia verkkosivuja tai muokkaamalla olemassa olevia sivuja. Tämä antaa käytännön kokemuksen ja auttaa ymmärtämään paremmin koodin toiminnan ja sen vaikutuksen sivulle.

  Lopuksi, vaikka HTML onkin yksi yleisimmistä ohjelmointikielistä verkkosivujen toteuttamiseen, on tärkeää muistaa että koodaaminen on paljon muutakin kuin pelkästään HTML:n kirjoittamista. On hyvä tietää muitakin ohjelmointikieliä ja -työkaluja, kuten JavaScript, PHP, ja WordPress, jotta voi kehittää monipuolisempia sovelluksia ja verkkosivustoja.

  Yhteenvetona, HTML on tärkeä peruskieli, jonka avulla verkkosivut luodaan. HTML:tä käytetään sivun rakenteen ja sisällön luomiseen, ja CSS:llä voidaan muokata sivun visuaalista ilmettä. Oppimateriaaleja löytyy internetistä paljon, mutta käytännön kokemuksen kartuttaminen on myös tärkeää. Koodaaminen on laaja taito, jota kehittämällä voi avata monia uramahdollisuuksia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.