Miten Koira Opetetaan Sisäsiistiksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4641

  +

  Miten Koira Opetetaan Sisäsiistiksi?

  Koiran opettaminen sisäsiistiksi voi olla haastavaa, mutta se on mahdollista. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit opettaa koirasi käyttämään oikeaa paikkaa tarpeilleen.

  Ensimmäinen askel: Luota koirasi kanssa

  Koirasi on luotu luottamuksen varaan. Kun osoitat sille rakkautta ja huolenpitoa, se oppii asioita nopeasti. Aloitustaso on tärkein, sillä se asettaa perustan tulevalle koulutukselle.

  Johdanto tarpeiden tekemiseen ulkona

  Näytä koirallesi oikea paikka ulkona tehtäville tarpeilleen. Riippumatta siitä, asutteko talossa vai kerrostalossa, koiran opettaminen tekemään tarpeensa aina ulkona on tärkeää. Näytä koirallesi oikea paikka, jolla se voi käydä tarpeillaan joka päivä. Kun koira oppii yhdistämään oikean paikan tarpeisiinsa, se muistaa tämän paikan myöhemminkin.

  Miten koiran voi opettaa sisäsiistiksi

  Koiran oppimiskykyä voidaan kohottaa eri asioilla, mutta sisäsiisteyden opettaminen ottaa aikansa. Muutama vinkki voi auttaa matkalla:

  1. Pidä kiinni rutiineistasi

  Koirasi on vasta oppimassa miten käyttäytyä oikein. Rutiinien muodostaminen on tärkeä askel, jotta koira tottuu näihin tapoihin. Kun olet itse tarkka rutiineista, voit olla varma, että koira ymmärtää sen kaiken merkityksen.

  2. Palkitse koirasi oikeasta käytöksestä

  Kun koirasi käyttäytyy oikein, palkitse se! Palkitsemaan voi käyttää erilaisia nameja tai leluja. Palkinto motivoi koiraa oppimaan nopeammin – mikä parasta – se luo myönteistä oppimisympäristöä.

  3. Käytä lemmikkimattoja

  Stressaantunut koira ei ole oppimisvaiheessa tehokkain. Hammasten näyttämiseen ja käyttäytymismallien opettamiseen liittyy paljon stressiä koiralle. Lemmikkimattoja voi käyttää oppimisvaiheessa lattialla oikeilla paikoilla. Matot ovat kestäviä ja helposti pestäviä ja antavat koirallesi turvallisen tilan rauhoittumiseen.

  Lopuksi

  Koiran opettaminen sisäsiistiksi vaatii kärsivällisyyttä ja tarkkaa havainnointia. Jokainen koira on ainutlaatuinen, ja niiden käytös vaihtelee. Oikealla ja varovaisella lähestymistavalla tulet kuitenkin pian huomaamaan, että koira ymmärtää opetuksen kaiken merkityksen. Mikä parasta, sisäsiisteyden oppiminen on myös koiralle itselleen hyvä asia, sillä se vähentää stressiä ja luo rauhallisemman kodin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.