Miten Koira Koulutetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #6029

  +

  Miten koira koulutetaan?

  Koira on monelle suomalaiselle tärkeä perheenjäsen, ja sen kouluttaminen on tärkeä osa sen hyvinvointia ja turvallisuutta. Koira, joka on koulutettu hyvin, on tottelevainen ja tyytyväinen olemassaoloonsa. Tässä artikkelissa kerromme, miten koira koulutetaan.

  Ensimmäiset askeleet

  Koiran koulutus alkaa heti pennusta asti. Pennulle tulee opettaa oikeat käytöstavat heti alusta lähtien, jotta se oppii, mikä on oikein ja mikä väärin. Koiranpentua ei saa rankaista, jos se ei osaa käyttäytyä oikein, vaan sille tulee näyttää, mikä on oikea tapa toimia.

  Koiran koulutus aloitetaan yksinkertaisilla käskyillä, kuten ”istu”, ”tule” ja ”seis”. Näitä käskyjä käytetään koiran peruskoulutuksessa, ja sille tulee opettaa käskyjen merkitys ja miten ne suoritetaan.

  Positiivinen vahvistaminen

  Koiran koulutuksessa tulee käyttää positiivista vahvistamista. Tämä tarkoittaa sitä, että koira palkitaan aina oikean käytöksen tapahtuessa. Positiivinen vahvistaminen lisää koiran motivaatiota ja oppimishalukkuutta.

  Koira tulee palkita heti oikean käytöksen jälkeen. Palkitsemiseen voi käyttää esimerkiksi namia tai lelua, joita koira pitää erityisenä. Palkitsemisella koira oppii oikean käytöksen nopeasti.

  Johdonmukaisuus

  Koiran koulutuksessa johdonmukaisuus on tärkeää. Koiralle tulee opettaa, että samat käytöstavat ovat oikeita aina tilanteesta riippumatta. Koiran koulutusta tulee jatkaa myös kodin ulkopuolella, jotta koira ymmärtää, että tietyt käytöstavat ovat aina oikeita.

  Koiran tulee tietää, kuka sen omistaja on ja mikä sen paikka perheessä on. Koiran tulee myös tietää, että sen omistaja on sen johtaja, joka tekee päätökset sen käytöksestä.

  Koulutuksen kesto

  Koiran koulutuksen kesto riippuu koiran iästä ja rodusta. Pennun kouluttaminen kestää yleensä noin kuusi kuukautta, kun taas aikuisen koiran koulutus voi kestää jopa vuoden.

  Koiran koulutus on jatkuva prosessi, joka ei lopu koskaan. Koiran käytöstä tulee seurata jatkuvasti ja tarvittaessa käytöstä tulee korjata oikeaksi.

  Tärkeimmät opit

  Koiran koulutuksessa tulee muistaa tärkeimmät opit. Koira oppii nopeasti, ja sen koulutus alkaa heti pennusta asti. Koira tulee kouluttaa positiivisella vahvistamisella ja johdonmukaisuudella.

  Koiran koulutuksen kesto riippuu koiran iästä ja rodusta. Koiran koulutus on jatkuva prosessi, joka ei lopu koskaan.

  Jos koira kärsii käytösongelmista, kuten aggressiivisuudesta tai eroahdistuksesta, kannattaa ottaa yhteyttä koirakouluun tai eläinlääkäriin. He voivat auttaa löytämään oikeat ratkaisut koiran käytösongelmiin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.