Miten Kohdata Vaikea Työkaveri

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5944

  +

  Miten kohdata vaikea työkaveri?

  Kaikki työpaikat eivät ole täydellisiä ja joskus törmäämme vaikeisiin työkavereihin. Vaikeita työkavereita voi olla monenlaisia, ja he voivat aiheuttaa stressiä ja ahdistusta työpaikalla. Tässä artikkelissa käsittelemme, miten voit kohdata vaikean työkaverin.

  Ota yhteyttä työkaveriisi

  Jos huomaat, että työkaverisi käytös on muuttunut tai koet hänen käyttäytymisensä epämiellyttäväksi, ota yhteyttä häneen. Yritä keskustella asiat rauhallisesti ja ystävällisesti, ja anna hänelle mahdollisuus selittää käytöksensä. Saatat yllättyä, miten paljon ymmärrystä ja empatiaa voit saada. Huomioi kuitenkin, että on tärkeää pitää keskustelu ammattimaisena ja välttää henkilökohtaisuuksiin menemistä.

  Keskity omaan käytökseesi

  Kun työkaverisi käyttäytyy vaikeasti, on helppo vastata samalla mitalla. Kuitenkin, tämä vain pahentaa tilannetta ja lisää työpaikan stressitasoa. Sen sijaan, keskity omaan käytökseesi ja pyri säilyttämään ammattimainen suhtautuminen tilanteeseen. Yritä olla ystävällinen ja kohtelias, mutta aseta selkeät rajoitukset, jos työkaverisi käyttäytyminen ylittää hyväksyttävän tason.

  Pyydä apua esimieheltä

  Jos et saa tilannetta ratkaistua kahden kesken työkaverisi kanssa, on aika pyytää apua esimieheltä. Esimies voi auttaa tilanteen selvittämisessä ja keskustella työkaverisi kanssa hänen käytöksensä vaikutuksista työpaikan ilmapiiriin. On tärkeää kertoa tilanteesta avoimesti esimiehelle, jotta hän pystyy auttamaan tilanteen ratkaisemisessa. Muista, että esimies on tärkeä tuki työpaikalla.

  Pidä huolta omasta hyvinvoinnistasi

  Vaikea työkaveri voi aiheuttaa paljon stressiä ja ahdistusta työpaikalla. On tärkeää pitää huolta omasta hyvinvoinnista ja hyväksyä, ettei tilannetta välttämättä aina voi ratkaista nopeasti. Hae tukea ystäviltä ja perheenjäseniltä, ja pyri löytämään keinoja rentoutumiseen ja stressin hallintaan. Työterveyspsykologi tai terapeutti voi myös auttaa, jos koet, että tarvitset ammattimaisempaa tukea.

  Yhteenveto

  Vaikea työkaveri voi aiheuttaa paljon stressiä ja ahdistusta työpaikalla. On tärkeää käsitellä tilanne ammattimaisesti ja pyrkiä ratkaisemaan se yhdessä työkaverin ja esimiehen kanssa. Muista kuitenkin, että omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää ja avun hakeminen ammattilaisilta voi olla tarpeen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.