Miten Kissa Reagoi Toisen Kissan Kuolemaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #4352

  +

  Miten Kissa Reagoi Toisen Kissan Kuolemaan

  Kissat ovat erittäin rakastavia ja hellyyttä kaipaavia eläimiä. Niiden omistajat tietävät, kuinka tärkeitä nämä lemmikit voivat olla perheenjäseninä ja kuinka suuri merkitys niillä on perheen dynamiikkaan. Kun lemmikki on kuollut, se voi selittää paljon siitä, miten kissat reagoivat toisen kissan kuolemaan.

  Kun lemmikki kuolee, monet ihmiset ajattelevat, että kissa kadottaa kaiken kiinnostuksen ja tunteen elämää kohtaan. Tämä ei kuitenkaan ole totta. Kissat voivat todella kärsiä toisen kissan kuoleman vuoksi. Kissan suru voi ilmetä muutamina eri tavoin.

  1. Stressi ja ahdistus

  Kun toinen kissa kuolee, muu kissalaumasi voi reagoida stressaavasti. Kissa voi kokea ahdistusta ja pelkoa, koska se ei ole enää turvassa. Vaikka se ei olisikaan ollut kovin läheinen kuolleen kissan kanssa, se voi silti kokea stressiä siitä, että perheenjäsen on laumasta poissa.

  2. Masennus

  Kun kissa todella kaipaa jotakin tai jotakuta, se voi masentua. Kissan suru voi olla hyvin samanlaista kuin ihmisenkin suru. Masentunut kissa voi lopettaa syömisen ja juomisen, viettää enemmän aikaa yksin ja menettää kiinnostuksen leikkimiseen ja muihin aktiviteetteihin.

  3. Oireiden puhkeaminen

  Kun kissa kokee stressiä tai ahdistusta, se voi alkaa oireilla. Näihin oireisiin voi kuulua ripulia, oksentelua, erittäin huonosti syömistä ja juomista, sekä jopa hiustenlähtöä. Jos kissasi alkaa oireilla, on tärkeää ottaa yhteyttä eläinlääkäriin saadaksesi apua.

  4. Kissan tarve saada huomiota

  Joskus kuolema saa kissan haluamaan enemmän huomiota omistajiltaan. Se voi vaatia enemmän huomiota, rapsutuksia ja leikkimistä kuin ennen. Jos huomaat kissasi haluavan enemmän huomiota, anna sitä sille, jos mahdollista.

  5. Kissan käytöksen muutos

  Kissan käytös voi muuttua merkittävästi toisen kissan kuoleman jälkeen. Se voi tulla epäsosiaaliseksi, vetäytyä, menettää kiinnostuksen leikkimiseen ja muihin aktiviteetteihin, sekä olla hermostunut ja pelokas. Jos kissasi käyttäytyy poikkeavalla tavalla, ota yhteyttä eläinlääkäriin, joka voi arvioida kissasi tilanteen.

  Kun kissan perheessä tapahtuu tragedia, sen reaktio voi olla hyvin samanlainen kuin ihmisten. Kissan suru voi ilmetä muutamina eri tavoin, mutta on tärkeää muistaa, että kissa tarvitsee tukea ja hoivaa. Huolellinen havainnointi ja tarvittaessa eläinlääkärin konsultoiminen voivat auttaa kissaa selviytymään toisen kissan kuolemasta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.