Miten Kissa Kuolee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #2110

  +

  Miten kissa kuolee?

  Kissojen elinajanodote on keskimäärin noin 15 vuotta, mutta monet kissat elävät yli 20-vuotiaiksi. Vanhoilla kissa voi kuitenkin sairastua ja kuolla luonnollisesti. Tässä artikkelissa käsittelemme muutamia tapoja, joilla kissa voi kuolla.

  1. Sairaus tai vamma

  Kuten kaikki eläimet, myös kissat voivat sairastua tai loukkaantua. Vanhemmilla kissoilla on riski sairastua esimerkiksi syöpään, munuaissairauteen tai diabetekseen. Nuoremmilla kissoilla voi taas ilmetä tartuntatauteja tai vaikkapa tapaturmia, joiden seurauksena kissa voi kuolla.

  2. Vanhuus

  Vaikka kissan eläinlääkärintarkastus olisi ollut hyvä ja se olisi pysynyt terveenä läpi elämänsä, vanhuus on väistämätöntä. Vanhassa kissassa voi ilmetä esimerkiksi dementian oireita tai elintoimintojen heikentymistä. Usein kissan kuolema vanhuudessa tapahtuu rauhallisesti ja kivuttomasti.

  3. Eutanasia

  Kissan elämänpäättymistä voidaan myös nopeuttaa eutanasiassa eläinlääkärin suorittamana toimenpiteenä. Eutanasiassa eläin ”nukutetaan” lopullisesti nukutusaineen avulla. Eutanasian käyttöä harkitaan silloin, kun kissa on sairastunut vakavasti tai sen kärsimys on liian suuri.

  Kuinka tiedän, että kissani on kuollut?

  Jos kissa kuolee luonnollisesti, ensimmäinen merkki sen kuolemasta on normaalin hengityksen loppuminen ja sydämen pysähtyminen. Kuolleen kissan keho on yleensä jäykkä ja sen silmät ovat auki tai puoliksi auki. Kuolleen kissan nenä on kylmä ja sen korvat voivat olla jäykät.

  Yhteenveto

  Kissan kuolemaan voi liittyä useita eri syitä, kuten sairaus, vanhuus tai eutanasia. Vaikka kissan kuolema on surullinen asia, se on myös osa sen elinkaarta. On tärkeää huolehtia kissasta sen koko elämän ajan ja tarvittaessa harkita eutanasian käyttöä, jos sen kärsimys on liian suuri. Kuolleen kissan löytäminen voi olla järkyttävää, mutta sen muistaminen ja hyvyyden jakaminen sen kanssa on tärkeää.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.