Miten Kirjoittaa Presidentille

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #4532

  +

  Miten Kirjoittaa Presidentille

  Esimerkki tervehdyksestä

  Suomen presidentti on maamme korkein virka ja häneen voi ottaa yhteyttä esimerkiksi tervehdyksen muodossa. Tervehdyksessä kannattaa kertoa itsestä lyhyesti ja kenties mainita jokin mielenkiintoinen tapahtuma, joka on vaikuttanut omaan elämään. Lopuksi voi toivottaa presidentille hyvää jatkoa ja menestystä tulevaan.

  Esimerkki kysymyksestä

  Jos haluaa esittää kysymyksen presidentille, kannattaa varmistaa ensin, ettei vastausta löydy jo presidentin verkkosivuilta tai muualta. Kysymyksen voi esittää esimerkiksi presidentin kansliaan lähettämällä kirjeen tai sähköpostin. Kysymyksen tulee olla selkeä ja asiallinen, ja siihen tulee liittää perustelu tai taustoitus kysymyksen takana.

  Esimerkki kannanotosta

  Jos haluaa ottaa kantaa johonkin asiaan ja pyytää presidentin tukea, kannattaa ensin tutustua presidentin arvoihin ja ajatuksiin. Kannanotto tulee perustella hyvin ja tuoda esille se, miksi juuri presidentin tukea tarvitaan asiaan. Käytettyjen argumenttien tulisi olla vakuuttavia ja faktoihin perustuvia.

  Esimerkki kiitoksesta

  Jos haluaa lähettää presidentille kiitoksen jostakin teosta tai tapahtumasta, voi lähettää esimerkiksi sähköpostin. Kiitoksen voi perustella esimerkiksi sillä, kuinka asia on vaikuttanut omaan elämään tai kuinka se on vaikuttanut laajemminkin yhteiskuntaan. Kiitoksessa tärkeintä on osoittaa arvostusta ja kiitollisuutta presidentin työlle.

  Yleisiä ohjeita

  Kun kirjoittaa presidentille, tulee muistaa, että kyseessä on virallinen kirjeenvaihto. Kirjeeseen tulee merkitä oma nimi, osoite ja muita yhteystietoja, jotta vastaus voidaan toimittaa oikeaan osoitteeseen. Kirjeeseen tulee kiinnittää huomiota kirjoitusasun ja kieliopin oikeellisuuteen. Kannattaa myös tarkistaa kirjeen sisältö ja mahdolliset kirjoitusvirheet ennen sen lähettämistä.

  Presidentti on Suomen kansan edustaja ja häneen voi ottaa yhteyttä erilaisissa asioissa. Kun kirjoittaa presidentille, tulee kannattaa huomioida kirjeenvaihdon virallinen luonne ja kirjeen sisällön tärkeys. Kirjeen sisällön tulisi perustua vakuuttaviin argumentteihin ja olla asiallinen sekä selvästi ilmaistu.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.