Miten Kirjoittaa Osoite Kirjekuoreen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #793

  +

  Miten Kirjoittaa Osoite Kirjekuoreen

  Kun lähetät kirjeen, on tärkeää tietää, miten kirjoitat osoitteen oikein kirjekuoreen. Tässä on ohjeet osoitteen kirjoittamiseen kirjekuoreen Suomessa.

  Osoitteen rakenne

  Kirjekuoreen kirjoitettavan osoitteen rakenne on yksinkertainen. Osoite tulee kirjoittaa vasempaan yläkulmaan. Ensimmäiselle riville kirjoitetaan vastaanottajan nimi ja mahdollinen titteli, toiselle riville vastaanottajan katuosoite, kolmannelle riville postinumero ja postitoimipaikka.

  Esimerkki osoitteen rakenteesta:

  Matti Meikäläinen

  Esimerkkikatu 1 A 2

  00100 Helsinki

  Vastaanottajan nimi

  Ensimmäiseen riviin kirjoitetaan vastaanottajan nimi. Jos vastaanottajalla on titteli, sekin kirjoitetaan ensimmäiselle riville. Esimerkiksi ”Toimitusjohtaja Matti Meikäläinen” tai ”Professori Maija Meikäläinen”.

  Katuosoite

  Toinen rivi sisältää vastaanottajan katuosoitteen. Kirjoita osoitteen numero ensin, sitten mahdollinen kirjainosa ja sen jälkeen katuosoitteen nimi.

  Esimerkki:

  Esimerkkikatu 1 A 2

  Jos kadulla ei ole numeroa, voit kirjoittaa osoitteeseen esimerkiksi ”Kuusitie” tai ”Kartanontie”.

  Jos kirjeen vastaanottaja asuu asuinalueella, esimerkiksi rivitalossa tai kerrostalossa, kirjoita osoitteeseen myös asunnon numero tai kirjain. Esimerkiksi ”Esimerkkikatu 1 A 2” tai ”Ulvilantie 12 B 20”.

  Postinumero ja postitoimipaikka

  Kolmannelle riville kirjoitetaan vastaanottajan postinumero ja postitoimipaikka. Kirjoita postinumero viiden numeron muodossa ilman välilyöntejä, esimerkiksi 00100. Sen jälkeen kirjoita postitoimipaikan nimi.

  Esimerkki:

  00100 Helsinki

  Yhteenveto

  Osoitteen kirjoittaminen kirjekuoreen on helppoa, kun tiedät sen rakenteen. Kirjoita vastaanottajan nimi ensimmäiselle riville, katuosoite toiselle ja postinumero sekä postitoimipaikka kolmannelle riville.

  Esimerkki:

  Matti Meikäläinen

  Esimerkkikatu 1 A 2

  00100 Helsinki

  Näin kirjeesi varmasti löytää perille.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.