Miten Kirjoitetaan Vuoropuhelu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #6246

  +

  Miten kirjoitetaan vuoropuhelu?

  Kirjoittaminen vuoropuheluna on erittäin tärkeä osa kertomuksen rakentamista. Vuoropuhelun avulla lukija saadaan purettua tarinaa kiinnostavalla ja mukaansatempaavalla tavalla. Vuoropuhelun kirjoittaminen voi kuitenkin tuntua vaikealta, varsinkin jos olet vasta aloitteleva kirjoittaja. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siitä, miten kirjoitetaan vuoropuhelu.

  1. Tee hahmosi erilaiseksi

  Jotta vuoropuhelu olisi kiinnostavaa, hahmojen pitää olla vakuuttavia. Siksi on tärkeää luoda hahmoja, jotka eroavat toisistaan selkeästi. Näin henkilöt hahmot tulevat elävästi esiin ja lukijat pystyvät ymmärtämään, keitä he ovat ja miten he reagoivat. Esimerkiksi jos kaksi hahmoa keskustelee, toinen voi olla introvertti ja toinen sosiaalinen, mikä luo vastakkaisuuksia vuoropuhelun aikana.

  2. Valitse oikeat sanat

  Koska vuoropuhelu on kirjoitetun viestinnän tyyli, sanat ovat erittäin tärkeitä. On välttämätöntä, että sanat ovat totta hahmojen luonteeseen ja tilanteeseen, joka on esillä. On tärkeää varmistaa, että vuoropuhelu on johdonmukaista ja luontevaa, jotta se saa tarinan kuulostamaan todelliselta.

  3. Tee puhuja selkeäksi

  Lukijan on ymmärrettävä, kuka puhuu, jotta vuoropuhelu olisi selvää. Siksi on hyvä tapa käyttää erilaisia tunnuksia, kuten ”sanoi” tai ”kysyi”. On tärkeää, ettet sekoita lukijaa siitä, kuka puhuu, etenkin jos vastakkain on useampia hahmoja.

  4. Älä liioittele

  Liiallinen sanamuoto ja liika sivustakatsoja-teatteri voivat vähentää vuoropuhelun merkitystä. Sinun pitää muistaa, että vuoropuhelun isoin merkitys on, että se saa hahmon ajatukset ja persoonan esiin. Siksi on tärkeää, että keskityt siihen, millaisia ajatuksia ja tunteita hahmot ilmaisevat keskustelun aikana.

  5. Teksti ei saa olla kuivaa puhumista

  Kirjoittamisen avulla voit herättää mielenkiinnon ja puhua niin, että teksti on mukaansatempaavaa. Älä kuitenkaan liioittele, liika tai turhanpäiväiset huomiot tai toistot tekevät vuoropuhelusta tylsää. Sen tulee olla mukaansatempaavaa ja livoa luontevasti tarinan mukana.

  6. Muista lukijat

  Muista, että vuoropuhelun on kiinnostavaa vain silloin, kun lukijat ovat motivoituneita kuulemaan mitä hahmot puhuvat. Siksi on tärkeää pitää tarina mielenkiintoisena eikä mennä samalla tasolle vuoropuhelun kanssa, joka ei eroa millään tavalla tarinasta.

  Yhteenveto

  Kokonaisuutena on ymmärrettävä, että vuoropuhelun kirjoittaminen on tärkeää tarinan onnistumiselle. Siksi on hyvä rakentaa henkilöitä, joilla on mielenkiintoisia persoonallisuuksia, valita oikeat sanat, selventää puhujaa, ja kirjoittaa mielenkiintoista vuoropuhelua, joka on yhteneväinen tarinan kanssa ja joka puretaan selkeään ja mukaansatempaavaan tekstiin. Muista siis käyttää mielikuvitustasi ja nauti matkasta hahmojen ja tarinan rakentamisessa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.