Miten Kilometrikorvaus Lasketaan Verotuksessa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1088

  +

  Miten Kilometrikorvaus Lasketaan Verotuksessa Suomessa?

  Suomen verolainsäädäntö määrää, että sinulla on oikeus saada verovapaata korvausta työmatkoistasi, jotka olet matkustanut omalla autolla, pyörällä tai kävellen. Tämä korvaus tunnetaan nimellä kilometrikorvaus, ja sen määrä perustuu Verohallinnon määräämään kiinteään korvaussummaan.

  Mitä tarkoittaa kilometrikorvaus?

  Kilometrikorvaus on rahallinen korvaus, jonka työnantaja maksaa työmatkastasi. Korvauksen suuruus määräytyy matkan pituuden ja käytetyn kulkuneuvon mukaan.

  Kilometrikorvaukset eivät sisälly veronalaisten tulojen joukkoon, jos ne eivät ylitä tiettyjä enimmäismääriä. Enimmäismäärät vaihtelevat vuosittain ja riippuvat käytetystä kulkuneuvosta. Tietoja enimmäisnopeuksista ja -korvauksista saa Verohallinnon sivuilta.

  Miten lasketaan kilometrikorvaus verotuksessa?

  Kilometrikorvauksia verotetaan kahdella tavalla: verovapaana korvauksena ja veronalaisena tulona.

  Verovapaata korvausta saa, jos korvauksen määrä ei ylitä Verohallinnon määrittämää enimmäismäärää. Sinun ei tarvitse ilmoittaa tätä korvausta verotuksessa.

  Jos korvaus ylittää enimmäismäärän, sen ylittävä osuus lasketaan veronalaiseksi tuloksi, jonka tulee sisältyä verotukseen. Tämä koskee kaikkia kulkuneuvoja, olit sitten liikenteessä omalla autolla, pyörällä tai jalkaisin.

  Miten kilometrikorvaus lasketaan autolla ajaessa?

  Kilometrikorvauksen määrä autolla ajettaessa riippuu Verohallinnon määräämästä verovapaasta korvaussummasta. Tämä enimmäismäärä sisältää kaikki autolla ajamisen kulut, kuten polttoaineen, renkaiden, huoltotyön ja vakuutuskulut.

  Kilometrikorvauksen määrä lasketaan kertomalla ajettujen kilometrien määrä verovapaan korvaussumman kanssa. Esimerkiksi, jos verovapaa korvaus on 0,43 euroa kilometriltä, ja ajat 200 km, saat verovapaana korvauksena 86 euroa.

  Jos korvaus ylittää enimmäismäärän, sen ylittävä osuus on verotettavaa tuloa. Tämä ylityskorvaus lasketaan samalla tavalla kuin verovapaa korvaus.

  Miten kilometrikorvaus lasketaan polkupyörällä tai kävellen liikuttaessa?

  Kilometrikorvauksen määrä pyörällä tai kävellen matkustettaessa lasketaan myös Verohallinnon määräämän verovapaan korvaussumman perusteella. Tämä enimmäismäärä sisältää kaikki pyörän tai jalan käytöstä aiheutuvat kulut.

  Kilometrikorvauksen määrä lasketaan kertomalla matkustetut kilometrit verovapaan korvaussumman kanssa. Esimerkiksi, jos verovapaa korvaus on 0,25 euroa kilometriltä, ja kävelet 2 km, saat verovapaana korvauksena 0,50 euroa.

  Jos korvaus ylittää enimmäismäärän, sen ylittävä osuus on verotettavaa tuloa. Tämä ylityskorvaus lasketaan samalla tavalla kuin verovapaa korvaus.

  Yhteenveto

  Kilometrikorvaus voidaan laskea monista eri tekijöistä riippuen, kuten matkustusvälineestä, matkan pituudesta ja Verohallinnon määräämästä verovapaasta korvaussummasta. On tärkeää huomata, että korvaukset, jotka ylittävät Verohallinnon määrittämän enimmäismäärän, ovat veronalaista tuloa ja on ilmoitettava verotuksessa. On suositeltavaa seurata tarkasti kilometrikorvaustasi ja varmistaa, että noudatat verolainsäädännön vaatimuksia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.